Budapesti cargo járatot indít a kínai Cainiao

Cainiao Network | LinkedIn

Újabb közvetlen kínai cargo járattal gazdagodik a budapesti repülőtér, hiszen a Hainan, Cargolux, valamint az Aerotranscargo által is repült stratégiai Csengcsou-Budapest légi hídhoz csatlakozik a kínai Cainiao logisztikai társaság új cargo járata is.

Újabb közvetlen cargo járat indul Budapestre a kínai Csengcsou városából, amelyet a Cainiao kínai logisztikai vállalat fog üzemeltetni hetente öt alkalommal. A járatok 17 tonnás áruszállítási képességgel rendelkeznek. A Cainiao flottájában jelenleg 2 teherszállító repülőgép repül - 1 db Boeing 757F és 1db Tupolev Tu-204-es.

A Cainiao logisztikai vállalat Kína egyik legnagyobb technológiai vállalatának, amely az Alibaba Csoportnak a része. Az új járatot a közzétett közlemény szerint a kelet-európai régió növekvő kereslet hívta életre. A cég 2021 végére a két ország közötti  e-kereskedelem volumen 30 százalékos növekedésére számít, mint mondják "Kelet-Európa,a Cainiao egyik leggyorsabban növekvő régiója". A járatokon divatipari termékek, elektronikus és háztartási kiegészítők, valamint készülékek foglalhatják el a legtöbb helyet, hiszen kiemelik, hogy ezen termékkörök a régióban a legkeresettebb kínai árucikkek. 

A budapesti reptérre Kínából érkező légi járatok rakománya tíz országba fog elszállításra kerülni, amelyet a cég a Magyar Posta, valamint Lengyel Posta segítséggel valósít meg.

Chris Dinsdale, a Budapest Airport új vezérigazgatója elmondta: „A Cainiaóval való együttműködés jelentős mérföldkő a Budapest Airport számára. Elkötelezettek vagyunk az e-kereskedelemből származó forgalom növelése iránt a két ország között. Ezzel Budapest a Közép- és Kelet-Európa számára fontos légi-áru kapuvá válhat az ország egyedülálló stratégiai elhelyezkedésének és a Cainiao globális csomaghálózatának lehetőségeit kihasználva”.

William Xiong, a Cainiao stratégiai vezetője és az exportlogisztikai vezérigazgatója hozzátette: „Magyarország stratégiai földrajzi előnnyel rendelkezik Kelet-Európában. A Cainiao áprilisi csomagküldeményeinek száma a régióba 53,7% -kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A közvetlen cargo járatnak köszönhetően a Cainiao költséghatékony logisztikai kínálata, például az 5 amerikai dollárba kerülő 10 napos kézbesítési szolgáltatás hamarosan elérhető lesz a Közép- és Kelet-Európa országaiban is"

Forrás: supplychaindigital