Visszatérhet 2022 nyarán Budapestre az Air Canada

Air Canada Launches A330 Cabin Refit | Airways Magazine

Fotó: Air Canada

Az OAG, a világ vezető repülési információkat, elemzéseket és szolgáltatásokat nyújtó adatszolgálatójának adatbázisában megjelent az Air Canada Torontó és Budapest közötti légi járatának járattervezete jövő év májustól.  A járat a foglalási rendszerben még nem érhető el!

A tervezet szerint 2022. május 3-tól indulhatna újra a légi forgalom Torontó és Budapest között az Air Canada színeiben, és új járatszám alatt (AC1014/1015). A járatokat a terv szerint Airbus A330-300-as típusú repülőgépekkel repülhetik, amelyeken 241 Economy, 24 Premium Economy és 32 Air Canada Signature Class - Business osztályú ülőhely található. Az ülőhelyek mindegyike rendelkezik az ülésbe telepített érintőképernyős fedélzeti szórakoztató rendszerrel, valamint USB töltővel.

A koronavírus válság előtti időszakban a járatokat az Air Canda szabadidős légitársaságként működő leányvállalata az Air Canada Rouge repülte a nyári menetrendi időszakokban. A válság hatására visszaeső utasforgalom miatt a cég kivonta összes korábban a budapesti vonalon is használt idős Boeing 767-300ER típusú repülőgépeit.

A Torontó és Budapest közötti Rouge járatok a korábbi évek utasforgalmi statisztikája szerint magas töltöttséggel üzemeltek. Emiatt az Air Canada többször sűrítette a járatot, sőt tervben volt a járat januárig tartó működése is, amit végül az alacsony előfoglalásokra hivatkozva töröltek.

Az Air Canada mainline Budapesthez legközelebb jelenleg Bécsbe repül. A bécsi járatok a jelenlegi foglalási adatok szerint várhatóan július 3-tól indulnak újra Dreamliner repülőgépekkel.

Videós összefoglaló a YouTube-ról az egyik repülőgép megújult Business és Prémium osztályáról: