Budapest-Nur Szultan-Peking vonalon indulhat új légi járat!

A Wizz Air lehet az üzemeltető!

map

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kazahsztáni látogatása során egy elég érdekes kijelentést tett egy Budapest, Nur-Szultan és Peking között közlekedő légi járat elindításáról - számolt be róla a Kazinform híroldala. 

Update: Szijjártó sajtótájékoztatón mondott beszéde szerint az útvonalat a Wizz Air üzemeltetheti, amelynél tervezés alatt van a járat elindítása.

A nyár folyamán helyreállnak a közvetlen járatok Kazahsztán és Magyarország között. Ezt Szijjártó Péter jelentette be április 6-án, kedden a Kazah Köztársaság Külügyminisztériumában tartott tájékoztatóján. A Budapest és Nur-Szultan közötti légi járat újraindulását júniustól tervezik, mondta a külügyminiszter. Ezen felül hozzátette, hogy elindítják a Budapest-Nur Szultan-Peking légi járatot is. Arról, hogy a járatot melyik légitársaság fogja üzemeltetni a cikkben nem esett szó. Jelen esetben viszont szóba jöhet a Wizz Air is, aki tankolási megállóként használhatná ki a lehetőséget és nyitna esetleg Kína felé. További opció egy kínai légitársaság is, mely a korábbi Air China járathoz hasonlóan közbenső leszállóként használná Nur-Szultan városát a budapesti repülése során.

Pekingbe közvetlen légi járat Budapestről tavaly március óta nem érhető el a pandémiás helyzet miatt. Ezt a járatot korábban az Air China repülte  Budapest felé Minszk repterén történő útmegszakítással nyáron hetente négy, míg télen hetente három alkalommal.

Amint több információt szereztünk a bejelentéssel kapcsolatban további részletekkel jelentkezünk!