A kirgizisztáni piacra vetett szemet a Wizz Air!

Újabb keleti terjeszkedés keretén belül Budapest lehet az első város ahonnan közvetlen légi járatot indíthat a Wizz Air Kirgizisztánba. A tárgyalások a napokban már megkezdődtek Budapesten.

Újra külügyi kapcsolat segítségével próbál belépni egy új Közép-ázsiai piacra a Wizz Air. Ennek keretén belül a Kirgiz Köztársaság külügyminisztere tegnapi budapesti látogatása során megvitatta a Bishkek - Budapest vagy más kirgiz várossal összekötést teremtő légi járat megnyitásának lehetőségeit a Wizz Air vezetőségével - írja a kirgiz Sputnik híroldal.

Bishkek város repterének jelenleg nincs jelentős európai légikapcsolata, az európai légitársaságok közül az Aeroflot, S7 Airlines, Ural Airlines, Pegasus és a Turkish Airlines van jelen járataival a reptéren.

A Wizz Air már korábban is aktív szerepet kapott a Magyar Kormány "keleti nyitás" közlekedési politikájában, hiszen ők voltak, akik közvetlen légi járatot indíthattak a Budapest-Baku, és a Budapest-Asztana vonalon. E járatok megnyitása a magyar külügy támogatása nélkül nehezen, vagy nem jöhetett volna létre.

Korábbi hírek szerint a Wizz Air Kirgizisztán mellett Üzbegisztánban is meg szeretne jelenni, és ennek részeként elindítani a Tashkent és Budapest közötti közvetlen légi járatot, amelyről korábban már személyesen is tárgyalt Váradi József vezérigazgató az üzbég felekkel.