Újraindult a Qatar Airways budapesti járata!

Mostantól újra utasokat is szállítva repülnek Budapest és Doha között a Qatar Airways repülőgépei. A budapesti vonalat a régióban elsőként sikerült újraindítani. Az utasszállító járat újraindítás ellenére továbbra is bővített menetrenddel üzemelnek a Qatar Cargo járatai, valamint a Boeing 777-es utasszállító gépekkel teljesített cargo járatok is láthatóak lesznek egy darabig Ferihegyen.

Dreamlinerrel indította újra Doha-Budapest járatát a Qatar Airways

A Qatar Airways sajtóközleményében örömmel jelentette be, hogy a légitársaság június 15-től folytatja budapesti utasszállító járatainak üzemeltetését is. A QR199/QR200-as járatszámon futó járatok a tervek szerint június 30-ig hetente háromszor, majd júliusban hetente négyszer, és augusztusban már hetente ötször fognak közlekedni. A vonalon a korábban megszokott szélestörzsű Airbus A330-as család helyett a Boeing Dreamliner repülőgép közlekedik. A 8-as szériás Dreamliner gépeken 22 üzleti és 232 turista osztályú ülőhely található. 

A járat újraindítása része a légitársaság azon stratégiájának, ami folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalom és az utasok foglalásának tendenciáit, és járatainak indulását ehhez igazítja. Habár a Qatar flotta nagy része a válság miatt a földön ragadt, a légitársaság nem állt le, és a fontosabb célállomásokra kapcsolatot és átszállást biztosít a dohai központjában.
A Qatar Airways Group vezérigazgatója Akbar Al Baker így nyilatkozott a budapesti járat újraindításával kapcsolatban: "Izgatottan várjuk, hogy folytassuk a budapesti járatok üzemeltetését. A válság idején a világ egyik legnagyobb globális légi fuvarozójává váltunk, és ezzel együtt közel 15 ezer járattal biztosítottuk 1,8 millió utas hazarepülését kiterjedt hálózatunkon keresztül."
A biztonság kérdése persze jelen helyzetben a legfontosabb. E téren a légitársaság tovább javította a fedélzeti biztonsági intézkedéseit, amely a személyzet fedélzeti védőeszköz viselésének bevezetését, és módosított fedélzeti kiszolgálási szolgáltatást is tartalmaz. A repülőgépek fedélzetén az utasok számára továbbra is kötelező az arcot eltakaró maszk viselése! A nyugodt utazástervezés érdekében felxibillis foglalási feltételek kerültek kialakításra, ami bizonyos feltételek mellett korlátlan dátumcserét tesz lehetővé, valamint eltekint a viteldíj-különbség árának felszámolásától. Ezekről bővebben itt olvashatsz: https://www.qatarairways.com/hu-hu/travel-with-confidence.html