Már lehet foglalni a jövő nyári budapesti American járatokra!

A jövő év májusának elejétől elérhetővé vált a Philadelphia-Budapest, és a Chicago-Budapest közötti légi járatokra történő foglalás az American Airlines foglalási rendszerében. Mint ismert az amerikai légifuvarozó az idei évben a koronavírus miatt kialakult válsághelyzetben lemondott az újonnan elindítani kívánt chicagói, és a korábbi években már jól bejáratott szezonális philadelphiai járatának újraindításáról.

Flight Check - American Airlines Business Class, Auckland to Los ...

Kép: Business Traveller

2021. május 6-tól tervezi újraindítani a Philadelphia-Budapest, és új járatként elindítani a Chicago-Budapest járatát az American Airlines. Az első járatok május 7-én érkezhetnek majd meg a budapesti repülőtérre. A philadelphiai vonalat a megszokott napi járattal, míg az új chicagói vonalat várhatóan heti négy járatpárral tervezi repülni az amerikai légitársaság.

B767-es helyett B787 duplán!

A koronavírus okozta válság földre, és kivonásra kényszerítette a már jól megszokott klasszikus Boeing 767-es repülőgépeket, emiatt mindkét járaton a Boeing 787-8-as változatát tervezi üzemeltetni az American Airlines.

A tervezett menetrend a helyi idők szerint

Chicago

AA130 ORD-BUD 18:25-10:45(másnap)

AA131 BUD-ORD 12:45-16:40

Philadelphia

AA96 PHL-BUD 18:35-9:40(másnap)

AA97 BUD-PHL 11:40-16:05

A járatokon továbbra is megjelenik az American Oneworld partnereinek kódjai (British Airways és Finnair).

A budapesti járatok mellett az American elindítja a prágai vonalat is, viszont a korábban tervezett Chicago-Krakkó járatnak még nincs nyoma.

Az American transzatlanti mellett az Air Canada Rouge jövő évre tervezett budapesti járatait is sorra töltik fel a foglalási rendszerbe. A géptípusként viszont még itt a Boeing 767-es van feltüntetve, ami biztosan változni fog.