Újraindult néhány budapesti Wizz Air járat!

Közel egy hónap után apró lépésben ugyan, de újra elkezdett beindulni az élet a budapesti repülőtéren. A Wizz Air a mai napon öt Európán belül közlekedő budapesti járatát indította újra. 

Újra elindultak a Wizz Air járatai Budapestről Berlinbe, Marosvásárhelyre, Athénba, Oslóba és Göteborgba. A most újranyitott öt útvonalat a tervek szerint holnaptól Birmingham, vasárnaptól pedig Madrid követheti. A járatok telítettsége a fennálló korlátozások és az alacsony utazási kedv miatt, vélhetően rendkívül alacsony lehet.

A Wizz Air az elmúlt hetekben több korábban május elejére meghirdetett járatának indulását halasztotta el a hónap közepére, vagy júniusra. A jelenlegi menetrendi adatok alapján a hónap közepén az alábbi járatokat tervezik elindítani:

Bari, Bologna, Brüsszel-Charleroi , Lárnaka, Lisszabon, Liverpool, London-Gatwick, Malmö, Glasgow, Hannover, Tel-Aviv, Milánó, Reykjavík, Róma, Kazán, Szkopje, Harkov, Kijev-Zhuliany, Lvov, Zaporizzsja.

Az újraindított járatokon is szigorú egészségügyi szabályok léptek mától életbe. Ezek szerint a be és kiszállításnál kérik, hogy az utasok tartsák be a távolságtartási szabályokat, a fedélzetekről eltűntek a magazinok, a személyzetnek és az utasoknak pedig kötelező arcmaszkot viselnie a repülés teljes időtartama alatt. Továbbá ahol a töltöttség megengedi, azokon a járatokon a személyzet átültethet utasokat a megfelelő távolságtartás fenntartása érdekében.

A többiek még kivárnak

A legnagyobb versenytár az ír Ryanair is így tesz. A mai bejelentésük szerint gépeik júniusig biztosan nem fognak a már most üzemeltetett alapjáratokon kívül más célállomáskora repülni. A Budapest Airport közleménye szerint júniustól pedig fokozatosan tér majd vissza a korábbi forgalom. A júniusban vízválasztó nap a 17. lehet, mivel néhány légitársaság visszajelzése ezt az induló dátumot adta meg a járataik újraindulásának céldátumaként a reptér felé. 

A budapesti légitársaságok várható újraindulási időpontjairól itt is tájékozódhatsz!