Cargo járatokat üzemeltet a Hainan Airlines Budapestre

Az elmúlt hét során már három alakalommal fordultak meg a Kína és Magyarország közötti légi hídon áruszállító járatokkal a kínai Hainan Airlines utasszállító repülőgépei.

Hainan Airlines Takes Delivery of Its 10th A330-300 Aircraft. Hainan

Fotó: 50 Sky Shades

A Hainan Airlines is kiveszi részét a Magyarországra szánt egészségügyi felszerelések szállításában. Habár a légitársaság február 27-től felfüggesztette a tavaly decemberben indított Budapest-Csungking közötti menetrendszerinti járatát, most újra visszatért cargo járatokkal a ferihegyi betonra. A Hainan az információnk szerint további cargo járatokat küld Kínából Budapestre ápr. 24-én, 25-én, és 28-án. A járatokat a gyakorlatban az utasok szállítására használt Boeing 787 Dreamliner és Airbus A330-as típusú repülőgépek teljesítik. A gépek által az egy járattal szállítható árumennyiség meghaladja a 20 tonnát.

A HNA csoport Budapesten kívül Los Angelesbe, Chicagóba, Frankfurtba, Brüsszelbe, Londonba, Bukarestbe is indított charter cargo légijáratokat, amelyek szintén több tonna kínai orvosi felszereléssel segítették vírus ellen harcoló országokat.