A Qatar Airways is felfüggeszti a budapesti járatát!

Jelenleg csak a májusi hónap tűnt el a foglalási rendszerből. A cargo járatok várhatóan megmaradnak. A helyzet viszont kiszámíthatatlan.

https://cdn.businesstraveller.com/wp-content/uploads/fly-images/426463/Qatar-Dreamliner-e1467117625498-916x515.jpg

Fotó forrás: businesstraveller

Kivette a foglalási rendszeréből, és ezzel fel is függesztette a Doha és Budapest között megmaradt heti három járatát a Qatar Airways. A hírt az oldalunknak a légitársaság budapesti képviselete is megerősítette.

A Qatar Airways utolsó járatát április 24-én indítja el, a tervek szerint Airbus A330-300-as típusú repülőgépével. A légitársaság az országba történő beutazási tilalmak ellenére a vonalat egyedüliként hagyta meg a régióban, hiszen segített a külföldön rekedt állampolgárok gyors hazajutásában, valamint fontos légi áruszállítási  feladatokat is ellátott. A megnövekedett cargo forgalmat jól türközte, hogy újra heti három járata bővült a Qatar Cargo szolgáltatása, valamint a múlt héttől már szélestörzsű gépek szolgálták ki a megmaradt három járatot.

A forgalom mostani állás szerint június 1-től indulhat újra, viszont a jelenlegi bizonytalan helyzetben változások naponta, sőt óráról-órára előfordulnak.

Az elmúlt napokban a Qatar-hoz hasonlóan a British Airways döntött leállásról, ami a szigorítás után még megmaradt budapesti járatát május 22-ig leállította.

A Qatar leállásával már csupán csak a Wizz Air, Ryanair és a Belavia légitársaság üzemeltet menetrendszerinti járatokat a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi reptéren, ami a korábbi utasforgalmi szintnek kevesebb, mint 1 százalékát teszi ki.