Perm és Budapest között indulhat közvetlen légi járat!

A járatindításhoz szükséges engedélyt már kiadták az Ural Airlines számára.

df078944f51d4ec05c034abd2116d0c5_900.jpg

Forrás: aviation24.be

Az Urál-hegység lábainál fekvő, Jekatyerinburghoz közel eső Perm városa és Budapest között indulhat hamarosan közvetlen légi járat - adta hírül az orosz Business Class oldala. A járatindításhoz szükséges engedélyt az orosz Szövetségi Légi Közlekedési Ügynökség már kiadta az Ural Airlines számára. A légitársaság az előzetes tervek szerint hetente háromszor fog repülni az útvonalon. Az új járatnak a foglalási rendszerben még nincs nyoma. Az Ural Airlines képviselője a járatindítással kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg a járatok megnyitásának kérdése mérlegelés alatt van. "Még túl korai lenne a részletekről beszélni" - tette hozzá.

Perm repteréről az orosz légitársaság egyedüliként csupán csak Prága felé üzemeltet járatokat.

jekatyerinburgi székhelyű Ural Airlines tavaly decemberben jelent meg hosszabb szünet után újra Budapesten és indította el közvetlen járatát a moszkvai Zhukovsky és a magyar főváros repülőtere között hetente háromszor.

A Magyarország és Oroszország közötti légi kapcsolatok az elmúlt években fellendülő ágba kerültek. Jelenleg Budapestről Moszkva, Szentpétervár, és Kazany városa érhető el közvetlen légi járattal, míg a Budapest-Jekatyerinburg útvonalra továbbra is kihasználatlan légiközlekedési jogot hirdetett meg az idénre is az Innovációs és Technológiai Minisztérium.