Kevesebb járttal tér vissza Budapestre idén az Air Canada Rouge!

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben az American Airlines után a legsikeresebb hosszútávú járatot üzemeltető légitársaság volt, és a korábbi szezonok adatai is szép eredményt mutattak, az Air Canada Rouge mégis kevesebb járattal tervezi újrakezdeni szezonját az idei évben. Az első járat viszont minden eddiginél korábban már március 31-én le fog szállni Ferihegyen.

air-canada-rouge-boeing-767-300-fll-rf-5k5a66102.jpg

Forrás: aviationweek

Az idei nyári főszezonban a korábbi napi járatok helyett a foglalási rendszer legfrissebb adatai szerint csupán heti hat járatot fog üzemeltetni a Budapest és Torontó közötti útvonalán az Air Canada Rouge. A légitársaság a korábbi években a június végétől szeptember közepéig tartó időszakban napi járatokkal szolgálta ki a magyar fővárost. Ez a tendencia idén is folytatódott volna, mivel a foglalási rendszerben korábban már elérhetőek voltak a június 19. és szeptember 11. közötti időszakban a pénteki napokon közlekedő járatok, amit a légitársaság az elmúlt hetekben vett ki a rendszeréből. A légitársaság érdekes módon más európai járatain is kapacitást csökkent a Routesonline szerint mint pl.: Bukarest, Athén, Berlin vagy Prága.

Az Air Canada szabadidős légitársaságaként működő leányvállalata az Air Canada Rouge még 2016. júniusában indította el budapesti járatát. A járatok kezdetben hetente három alkalommal repültek a két város között, amit a sikeres működésnek köszönhetően már a járatnyitást követő évben sűrítettek, és az indulási dátumot is előrébb hozták. A Budapest-Torontó útvonalon 2019-ben 73.031 utas utazott, ami körülbelül 86 százalékos telítettséget jelentett a 279 főre székezett Boeing 767-300ER típussal teljesített járatokon.