Kivonul Frankfurt repteréről a Wizz Air!

Nem véletlenül tűnt el a Wizz Air menetrendjéből a napokban a kedvelt Budapest-Frankfurt vonal. A fapados légitársaság májustól már nem indít járatokat a Lufthansa központba. A változás a budapesti vonalon kívül érinti a kijevi és szófiai járatokat is.

facebook.jpg

Forrás: Wizz Air

Drága lett Frankfurt a Wizz Airnek!?

Lényegében ez lehet az oka annak, hogy április 30. után már nem indít járatokat Budapestről, Szófiából és Kijevből sem a magyar fapados légitársaság. Ezt erősíti meg a német Aerotelegraph oldalának értesülése is, mely szerint a Wizz-nek is nyújtott új légitársasági kedvezmény a járatok leállításával egy időben jár le. A járat leállítását a lapnak a Wizz Air is megerősítette. Közlésük szerint azon utasok akik foglalással rendelkeznek a járat leállítását követő időszakra, azoknak visszatérítik a jegy árát, vagy kérhetik alternatív útvonalra történő átfoglalásukat.

A Wizz Air frankfurti útvonala pedig úgy tűnt sikeres járat volt, hiszen a légitársaság bizonyos napokon napi két járatot is üzemeltetett, ami olcsó alternatívája volt a meglévő Lufthansa járatoknak, valamint segítette olyan légitársaságok járatainak az elérését is, amelyek Magyarországon, vagy a környező országokban nincsenek jelen.

Az útvonal megszűnésével plusz kapacitás keletkezik új járatok indítására, vagy meglévő útvonalakon történő sűrítésre.

A Wizz Air 2017 óta volt jelen a frankfurti reptéren.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot