Rányithat a LOT-ra az Air Serbia!

Újra, újra és újra! A 2020-as nyári menetrendben Belgrád és Budapest közötti járatot tervez nyitni az Air Serbia, mely légitársaság október 27-től leállította az idén augusztusban közszolgáltatási szerződéses formában indított Nis-Budapest járatát - írja az EX YU Aviation légiközlekedési oldala.  A belgrádi útvonalat a szerb nemzeti légitársaság utoljára 2014 március és 2015 október vége között repülte a Nis járathoz hasonlóan kevés sikerrel.

air-serbia-slideshow-1-3.jpg

Fénykép: anna.aero

Nagy meglepetés és taktikai lépés, röviden e két szó jut az ember eszébe arról az előzetes tervről, amely szerint rányit az Air Serbia a LOT korábban már bejelentett Budapest és Belgrád között indítani kívánt légi járatára (JU620 és JU624). Információnk szerint napi két járattal térnének vissza a szerbek, amelyek 7:45-kor és 18:25- kor szállnának fel Belgrád repülőteréről ATR 72-es típusú légcsavaros repülőgépekkel üzemeltetve.

Ha elindul a járat akkor az Air Serbia már harmadszor kerül fel a budapesti reptéren üzemelő légitársaságok listájára. A légitársaság eddigi próbálkozásai azonban mindig kudarcot vallottak az alacsony kereslet miatt. Jelen esetben se lehet sok esélyt látni, hogy valóban megéri-e ezt az útvonalat újranyitni ráadásul napi két járattal. Ennek ellenére a visszatérés az utasok számára teremthet jó árversenyt és könnyebb eljutást a Balkán nagyvárosai vagy Abu Dzabi felé az Etihaddal közösen üzemeltetett járaton keresztül.

Versenyhelyzet a LOT számára!

A LOT az eredeti tervekhez képest csúszásban van a Budapest-Belgrád járatának elindításában a Boeing Max típusú gépeinek a kiesésének köszönhető géphiány miatt. Az eredeti tervek szerint már idén szeptembertől működnie kellett volna a járatnak, aminek indulását 2020. március 30-ra, majd végül az elmúlt hetekben május 27-re módosították. A LOT tervei szerint az új kapcsolat a budapesti központ elosztó szerepét növelheti, hiszen ráhordó járatként funkcionálhat a már meglévő budapesti LOT járatokra.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot