Wizz Air Abu Dhabi - létrejön az első Európán kívüli légitársasága a Wizz Air-nek!

A Wizz Air ma reggel Abu Dzabiban bejelentette, hogy megállapodásra jutott a Wizz Air Abu Dhabi légitársaság létrehozásáról azbu Dhabi Development Holding Company PJSC-vel ("ADDH") együttműködve. Az új légitársaság a Wizz Air első olyan fapados légitársasága lesz, amely Európán kívül jött létre - írja a PR Newswire

75214649_158389682070510_2807041247421936595_n.jpgForrás: Instagramwebs

A tervek szerint a Wizz Air Abu Dhabi egy közös vállalkozáson keresztül jön létre, és a működését várhatóan 2020 második felében kezdheti meg. A légitársaság arra összpontosít, hogy útvonalakat hozzon létre Közép- és Kelet- és Nyugat-Európa, valamint az indiai szubkontinens, a Közel-Kelet és Afrika felé. Így nagy valószínűséggel az első városok között Budapest neve is szerepelhet.

A mostani bejelentéssel a Wizz Air egy hatalmas lehetőséget szerzett meg, hiszen olyan piacokra juthat el pár óra alatt, mint India és Pakisztán ahol hatalmas igény van az olcsó ingázó "munkásjáratokra". Sőt a jövőben akár az átszállást is lehetővé teheti valamilyen formában, hogy támogassa ezen járatok elérését az Európából érkező, vagy oda induló utasai számára, bár az A321XLR forgalomba állítása miatt ez nem biztos hogy megvalósulhat.

A Wizz Air úgy véli, hogy az új fapados légitársaság létrehozása Abu Dhabiban hozzájárulhat Abu Dhabi, mint világszínvonalú kulturális és turisztikai célpont, folyamatos növekedéséhez. Az ADDH mélyen gyökerező tudása a helyi piacról, a támogatás elősegíti az új légitársaság sikeres fejlődését.

Az új légitársaság létrehozása és indítása egyebek mellett az ADDH-val kötött végleges dokumentáció megállapodását és hatálybalépésétől, az összes szükséges belső és külső jóváhagyás és hozzájárulás kézhezvételétől, valamint az AOC engedély megszerzésétől függ.


Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a mai Abu Dhabi-ban kommentálva azt mondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy első, Európán kívül  légitársaságunk az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban lesz megtalálható. Az ADDH mélyen gyökerező tudása a helyi piacon, a támogatás és a navigáció, ami a Wizz új piacán felbecsülhetetlen értékű, és elősegíti ezen olcsó légitársaság sikeres fejlődését. "

"A Wizz Air Abu Dhabi a sikeres rendkívül alacsony költségű üzleti modellünkre épül, és megfizethető utazást ad még több ügyfél számára.Köszönetet szeretnék mondani HE Sheikh Mohammed Bin Hamad Bin Tahnoon Al Nahyan és Mohammad Al Suwaidi úrnak az elkötelezettségéért és támogatásáért, amelyek nélkül ez az egyedülálló partnerség nem valósult meg "- tette hozzá.

Ő. Sheikh Mohammed Bin Hamad Bin Tahnoon Al Nahyan, az Abu Dhabi repülőterek elnöke elmondta: "Az Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér folytatja növekedését az Egyesült Arab Emírségek és a szélesebb régió fő légi kapujaként, üdvözöljük az új fapados légitársaságot és azt a hatást, amelyet ez a partnerség gyakorol a folyamatos nemzeti gazdasági fejlődésünkre. Reméljük, hogy az elkövetkező években rendkívül sikeres partnerséget építünk a Wizz Air-rel."

Mohamed Hassan Al Suwaidi, az ADDH vezérigazgatója elmondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünk a Wizz Air, egy erőteljes piaci jelenléttel rendelkező légitársaság. és a márka elismerése a kulcsfontosságú európai forráspiacokon. A Wizz Air-rel folytatott partnerségünk révén ki akarjuk aknázni a növekvő olcsó utazási igényt, és támogatni akarjuk Abu Dhabi világszínvonalú kulturális és turisztikai célpont növekedését. "

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot