Belehúzott az év végére a Budapest Airport!

2 új légitársasági partner, 5 új útvonal és jön ünnepi roham - ez az, ami még az évtized utolsó heteiben hátra van a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, amelynek éves utasforgalma idén már biztosan átlépi a 16 millió főt.

img_725i.JPG

Fotó: Budapest Airport

Az elkövetkező hetekben újra a nyári csúcsidőszakban megszokott nagy utasforgalomra kell számítania annak, aki repülővel szeretne elutazni az ünnepi időszakban Budapestről, vagy látogatóba érkezik. A reptér utasforgalmi növekedése idén novemberben volt a legnagyobb egész év során. Idén novemberben összesen 1.270.783 induló és érkező utast regisztráltak, ami majdnem egy év után jelentett újra két számjegyű növekedést (+14,3%).

Az éves utasszámot tekintve a reptér a novemberi hónap végén 14.861.947 főnél állt, ami a tavalyi évhez képest több, mint 1,1 millió új utast jelentett. Ha 2018. év hónapjainak átlagos napi utasszámát nézzük, akkor az elmúlt napokban már a 15 milliomodik utas is elhagyta a terminált. A reptér üzemeltető korábban 16,2 millió körüli éves utasforgalmat jelzett előre, ami várhatóan teljesülhet.

Nagyon erős lesz a decemberi hónap is!

Az elmúlt hetekben a korábbi téli időszakokra nem jellemzően még idén év végi indulással is jelentettek be  új légi járatokat. Ennek köszönhetően december 28-án indul az Ural Airlines Moszkva Zsukovszkij és a Hainan Airlines Csungking járata. Ezt követően a Shanghai Airlines december 30-án elindítja Hszian, majd december 31-én Csengtu járatait is. Bár ezen újdonságok csupán alig pár járatot jelentnek az idei évre, ennek ellenére jó alapjai annak, hogy tovább folytatódjon az Európai Unió és a régió reptereinek utasforgalmi növekedését is meghaladó fejlődés.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot