Budapestet is célba venné az indiai SpiceJet új légitársasága!

Október végén jelentette be az indiai SpiceJet fapados légitársaság, hogy új légitársaságot alapít az Egyesült Arab Emírségekben és bázisául a  Ras Al-Khaimah nemzetközi repülőteret fogja használni (RKT). A most a SpiceJet elnöke és Ajay Singh ügyvezető igazgatója által közreadott nyilatkozat szerint az új légitársaság útvonal tervei között Budapest neve is szerepel. Az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország között jelenleg csak a Wizz Air és az Emirates működtet járatokat Dubaj repülőtereire.

spicejethiring.jpg

Forrás: traveldailymedia

Új légitársaság alapításába fogott az Egyesült Arab Emírségeken belül India legnagyobb fapadosa a SpiceJet. Az új vállalkozás 51% -az Emirátus a fennmaradó rész pedig a SpiceJet tulajdonában van Az új légitársaság Ras Al Khaimah repülőteréről indítana légi járatokat a Ras Al Khaimah Turisztikai Fejlesztési Hatóság promóciós tevékenységét célzó kelet-európai pontokra, mint például Budapest, Bukarest, Pozsony, Moszkva, Kazan, Novoszibirszk és Szentpétervár. A tervek szerint a járatok kiszolgálására a SpiceJet már megrendelt Boeing 737 MAX típusú repülőgépeit használnánk. Az új légitársaság neve egyenlőre még nem ismert, de az üzemeltetők hamarosan be fogják nyújtani a légiforgalmi engedély kérelmet a hatóságokhoz. Azonban a társaság indulási időpontját sem lehet még pontosan behatárolni, viszont a szerződések kötelezik az üzemeltetőt, hogy 2020. végéig a működését meg kell kezdenie öt vagy hat darab Boeing géppel a Ras AL Khaimah nemzetközi repülőtéren.

Forrás: ainonline

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!