Budapest és a kínai Sanya városa között indul légi járat!

A most decemberben induló Csungking, Hszian és Csengtu járatok után a jövő év februárjában újabb kínai légi járat indulhat Budapestről a trpópusi éghajlattal rendelkező kínai Hainan szigetre.

47069347542_f96343c741_b.jpg

Kép: Flickr

2020. február 23-tól új légi járat indul hetente egy alkalommal Budapestről a kínai Hainan szigetén található Sanya városába, mely egyedülálló lesz a régióban. A járat indulásáról elsőként a turizmus.com számolt be, de most már a Budapest Airport is új járatainak listájára is felkerült az útvonal. A gépet a Robinson Tours fogja bérelni, mely kedvező ár-érték arányú, 6 és 13 éjszakás utazásokat kínál a szigetre utazóknak. A járat a tervek szerint egész évben közlekedni fog.

A légi járatokat a kazahsztáni SCAT légitársaság leányvállalata a Sunday Airlines fogja üzemeltetni, melynek központja az Almaty repülőtéren található. A társaság flottáját jelenleg 4 darab Boeing 757-es és 1 darab több, mint 19 éves Boeing 767-300ER típusú repülőgép alkotja. Arról jelenleg nincs konkrét információ, hogy mely típus teljesítheti a járatokat, de a hatótáv alapján csak a Boeing 767-es képes leszállás nélkül végigrepülni az útvonalon.

Frissítés: a járatok kiszolgálásához a kisebbik Boeing 757-200-as típusú géptípust fogják használni, mely a kisebb hatótávja miatt a kazahsztáni Taraz repterén fog technikai leszállást végrehajtani. Az út így a 1,5 órás megállóval együtt kb. 13,5 óra lesz.

A légitársaság gépe az elmúlt időszakban számtalanszor járt Budapesten, de ezen kívül Indiába, Thaiföldre, Egyiptomba, Törökországba, Vietnámba és Kínába is üzemeltetnek charter járatokat.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!