Visszahozná a nagygépes járatait Budapestre az El Al!

Ma landolt első alkalommal El Al Dreamliner Budapesten

Rohamtempóban növekedik az utasforgalom Budapest és Tel Aviv között, amit mi sem mutat jobban, hogy Izrael nemzeti légitársasága az El Al sorra állítja be újra a nagyobb szélestörzsű repülőgépeit egy-egy budapesti járat teljesítésére. A mai napon a légitársaság egyik legszebb Jerusalem of Gold nevet és a 4X-EDM lajstromot viselő alig két hónapos Boeing 787-9-es típusú Dreamliner repülőgépe látogatott el Budapestre. 

75625356_1461334107349175_1217749706612932608_n.jpg

Az esőt elűzve a reptéri tűzoltóság vizes köszöntőjével érkezett meg ma délelőtt Budapestre első alkalommal az izraeli El Al légitársaság Boeing 787-9-es típusú Dreamliner repülőgépe. Az alkalom ünnepi volt, hiszen ezen típusát az El Al korábban még egyetlen budapesti járatán sem használta. A különleges járatot hagyományos klezmer zenekar és torta is köszöntötte.

Váradi János, az El-Al légitársaság magyarországi képviseletének ügyvezetője köszöntő beszédében kiemelte, hogy a típus budapesti bemutatása ünnepi, hiszen a légitársaság idén már a 30. évfordulóját ünnepelte tavasszal, most pedig a legszebb Dreamliner gépüket hozhatták el első ízben Budapestre. Az El Al az elmúlt 30 év alatt rendszeresen üzemeltetett járatait szélestörzsű típusokkal a magyar fővársoba. Az évek során a Boeing 747-es, 767-es, 707-es, 777-es gépei számtalan alkalommal teljesítettek menetrendszerinti járatokat az útvonalon.

Állandósulhat a szélestörzsű El Al gépforgalom

Habár a Dreamliner gép mai forgalomba állítása kifejezetten a sajtó bemutató miatt történt meg, a járatra nagyon rövid időn belül az összes helyet értékesítették (282 férőhely), sőt Váradi úr közlése szerint még túlfoglalás is fennállt. A legnagyobb meglepetés azonban, hogy hamarosan újabb  El-Al Dreamliner járat érkezhet Budapestre, mégpedig a légitársaság első Boeing 787-8-as típusú repülőgépével (4X-EDA), mely még az amerikai gyárban van, de hamarosan átadásra kerül az El Al részére november végén. Ezt követően pedig első menetrendszerinti útját Budapestre teheti majd meg december elején (arról, hogy ez melyik járaton lesz még konkrét információ nincs).

Az újabb Dreamliner mellett december 13-án a délelőtti járaton ismét a Boeing 777-200-as típusú repülőgép kerül beállításra. A sorozatos gépcserék is jól illusztrálják, mennyire nagy az érdeklődés a Budapest és Tel Aviv közötti járatok iránt. Az útvonal az elmúlt években tapasztalt ugrásszerű forgalomnövekedés miatt a budapesti reptér 5. legnépszerűbb utazási célpontjává vált. Az útvonalon az El Al mellett a Ryanair és a Wizz Air is működtet járatokat.

Váradi úr beszéde végén megemlítette egyik legfontosabb célját, miszerint megpróbálják állandósítani a szélestörzsű járatokat B787-es vagy B777-es gépekkel az útvonalon, amivel az El Al úttörő lehet, hiszen más légitársaságnak ilyen rövid távolságon belül nincs szélestörzsű géppel teljesített járata Ferihegyen.

Kényelem a fedélzeten

Habár az út alig három óra a szélestörzsű gépek igazán kényelmes utat biztosítanak az utazók számára, hiszen fedélzeti Wi-Fi-vel és IFE rendszerrel is el vannak látva az ülésekbe épített LCD monitoroknak köszönhetően. Az ülések emellett USB töltővel is rendelkeznek.

A gép belsejéről és a járat érkezéséről bővebb galériát érhetsz el itt!

Idén ünnepelte 30. évfordulóját a budapesti El Al járat!

Az izraeli légitársaság 1989 óta  megszakítás nélkül repül Budapest és Tel Aviv között. A légitársaság úttörőnek számít a nagygépes járatokat illetően Ferihegyen, hiszen 1989. májusában ők voltak az elsők, akik a Boeing akkori legnagyobb típusát a Boeing 747-es Jumbo repülőgépét menetrendszerinti járatok teljesítésére állították forgalomba a Budapest-Tel Aviv szakaszon a megnövekedett utasforgalmi igények kielégítése érdekében. A Jumbo ezt követően 2013. áprilisa és júniusa között repült újra menetrendszerinti forgalomba a vonalon. A B747-ese mellett az elmúlt időszakban volt, hogy Boeing 767-es vagy Boeing 777-es gépek is teljesítettek egy-egy járatot.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!