Sűrít Budapest és New York JFK között a LOT!

Korábbi ígéretét betartva sűríti a jövő nyári menetrendben a Budapest és New York JFK között közlekedő járatainak számát a lengyel nemzeti légitársaság. A sűrítés a most látott menetrendi adatok alapján a Chicago járat rovására fog történni.

24747512573_e530443c3c_k-e1547813897333-678x381.jpg

Fotó: ifn.news

2020. május elejétől a korábban meghirdetett heti négy helyett, már heti hét LOT járatpárral utazhatnak az utasok Budapest és New York JFK repülőtere között. Habár a gépek jelenlegi telítettsége a sűrítést nem nagyon indokolta, a versenyképesség és az utasszám növeléséhez, valamint az üzleti utasok megnyeréséhez elengedhetetlen a legforgalmasabb nyári hónapokban a bővített üzemmód. A járatok vasárnap kivételével mindennap közlekedni fognak, sőt a szombati napokon napi két járatpár is fog repülni.

A járat sűrítéséről már korábban a légitársaság vezérigazgatója Rafal Milczarski és Szijjártó Péter is beszélt a nyilvánosság előtt. Utóbbi az idén szeptemberben a lengyelországi Krynicában rendezett gazdasági fórumon jelentette be, hogy egy új stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a LOT jövő nyártól naponta fog New York városába repülni.

A menetrend eléggé változatos és a korábbiaktól eltérő lesz:

Hétfőn, kedden, pénteken a járatok Budapestről a 13:15-kor indulnak és 17:00-re érkeznek a JFK-re.

Szerdán, csütörtökön a járatok Budapestről 18:45-kor indulnak és 22:30-kor érkeznek a JFK-re

Szombaton: napi két járatpár fog közlekedni az egyik 13:15-kor a másik pedig 18:45-kor fog felszállni a magyar fővárosból. (helyi idők)

Vissza irányba szerda kivételével minden nap lesznek járatok, a csütörtöki napokon pedig napi kettő is.

Hétfőn, kedden, pénteken, szombaton és vasárnap a JFK-ről 19:00-kor száll fel a gép, és másnap 9:35-re érkezik Budapestre.

Csütörtökön két járat is indul, az egyik a szokásos 19:00 órási indulással, a másik 0:20-kor, ami 14:55-re érekzik majd Budapestre.

A ráhordás javítása is cél lehetett!

A heti háromszori esti indulásoknak köszönhetően ráhordási lehetőség nyílik meg a jövő tavasszal Budapestről nyíló szófiai, belgrádi, bukaresti LOT járatokról az New York felé. Ez azért is mondható különlegesnek, mert a régióban nincs máshol esti New York járat.

Bezár a LOT Chicago?!

Az új járatpárok megjelenésével egy időben a foglalási rendszerből eltűnt az idén téltől szezonálissá nyilvánított  Budapest-Chicago vonal, amely eredetileg heti két járattal indult volna újra a jövő májusban. A járat mondhatni egy sikertelen próbálkozás volt a LOT részéről, hiszen azok töltöttsége nagyon alacsony volt. Továbbá az American Airlines is bejelentette, hogy jövő májustól rányit a LOT járataira heti négy járattal szezonális jelleggel, Így egy komolyabb versenytársat is kaptak volna a lengyelek, akivel már nehezebb lett volna felvenni a harcot, főleg úgy hogy a gépek egy napon közlekedtek volna.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!