Budapestre jönne a Turkmenistan Airlines!?

A türkmén nemzeti légitársaság újabb nemzetközi célállomások felé érdekelt légi járatok indításában, közöttük a magyar fővárosba Budapestre is - írja az azernews.

turkmenistan_airlines_boeing_737-800.jpg

A jelenleg még az EU légteréből is kitiltott Turkmenistan Airlines-nak nagyra törő tervei vannak 2020-tól. A légitársaság a tervek szerint közvetlen légi járatot indítana az ország fővárosának számító Asgabat és Budapest között. Budapest mellett további városok neveit is megemlítették az azeri oldalon, mint Jeddah, Medina (Szaúd-Arábia), Cochin, Ahmedabad (India), Samara (Oroszország), Hanoi (Vietnam), Bécs (Ausztria), Szófia (Bulgária), Manama (Bahrein), New York (USA), Torontó (Kanada).

A légitársaság gépparkja jelenleg Boeing keskeny törzsű 737/757-es típusváltozatokból és széles törzsű Boeing 777-200LR típusú gépekből áll.

A türkmén elnök VIP Boeing 777-200LR típusú repülőgépe 2014. júniusában járt már Budapesten. A két ország közötti tervezett légi járat inkább politikai, mint sem gazdasági érdek hívhatja életre ha létrejön, hiszen az indirekt forgalom nem nagyon teszi indokolttá e légi járat létrejöttét, pláne nem úgy hogy még mellett a közeli bécsi repterére is repülnének.

Újraindulhatnak az EU-ba közlekedő korábbi járatok!

Várhatóan idén júniustól újra repülhetnek a nemzeti légitársaság repülőgépei az EU légterébe, és ezzel együtt újraindulhat a szüneteltetett Birmingham, London és Frankfurt járatok. A légitársaság repülési engedélyét 2019. február 4-én függesztette fel az EASA-Európai Repülésbiztonsági Ügynökség repülésbiztonsági előírások betartásának elmulasztása végett.

Fénykép: simpleflying

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot