Libanoni startup légitársaság jönne Budapestre?

Egyik kedves olvasónktól kaptuk a lenti képet, amelyen jól látszik hogy egy Fly Air Lebanon nevezetű, Bejrúti székhelyű startup légitársaság a közeljövőben közvetlen légi járatot indítana a Malév csőd óta ki nem használt Budapest-Bejrút útvonalon.

58441872_552179298606942_8974556996485251072_n.jpg

A startup légitársaságokra általában rossz szemmel nézünk, főleg ha Budapestre jönnének, hiszen eddig szinte minden próbálkozás bukásban végződött. Emlékezzünk csak vissza a Sólyom Airways, SkyGreece, vagy a tavaly őszi "tiszavirág" életű MyWay Airlines próbálkozásaira. Ennél a libanoni társaságnál most is valami ehhez hasonlót érezünk, de ne legyen igazunk!

Adott egy repülőgéppel és engedéllyel még nem rendelkező bejrúti légitársaság, aki Facebook oldalán nagyban hirdeti hogy hamarosan a magyar fővárosba is tervez repülni. Jobban megnézve a társaság Facebook és weboldalát, igen friss alapítású cég tárul elénk. A honlapon pár szóban ecsetelik, hogy a Fly Air Lebanon Európa és Afrika városait a Közel-Kelettel tervezi összekötni a bejrúti központon keresztül. A légitársaság szolgáltatásait prémium minőséggel hirdeti magát, de charter szolgáltatások elvállalására is felhívja a figyelmet. A honlapon a légitársaság tervezett flottája is felsorakozik, melyek között Boeing 737-es és 767-es, és Embraer 145-ös típusú gépeket tartalmaz.

A tervezett európai célállomások között Budapest mellett megtalálható még többek között Barcelona, Berlin, Nápoly, Nizza, Stockholm, Göteborg, Várna, Bécs, Larnaca, Isztambul városa is.

Sokan örülnének a közvetlen járatok újranyitásának!

Erre ad okot azon Kormány azon törekvése is mely visszaállítaná a két ország közötti légi járatokat, ami már több, mint 7 éve megszakadt.

Ennek első lépése a Magyar Közlönyben megjelent 14/2019. (II.18.) Miniszterelnöki Határozat, mely Magyarország Kormánya és a Libanoni Köztársaság Kormánya között légiközlekedési megállapodás
létrehozására ad felhatalmazást.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!