Szófiába is nyitni készül a LOT!

A hétvégén felfedezett tervezett prágai járat mellett, most a szófiai reptér honlapja "buktatta" le a bejelentés előtt álló új Budapestről induló LOT járatot. E szerint a lengyelek a prágai járat indulásával egy napon a bolgár fővárosba is nyitni készülnek. A járatot hivatalosan még nem jelentették be, de várhatóan heteken belül ez is megtörténhet. 

img1.jpg

Már teljesen biztosnak látszik, hogy újabb két új rövidtávú járatot készül Budapestről indítani a lengyel nemzeti légitársaság. A hétvégén felfedezett prágai járattal egy napon, szeptember 1-től már Szófiába is közvetlen légi járat fog repülni a magyar fővárosból a LOT színeiben. A szófiai reptér honlapján található járatkeresője alapján a LOT Prágához hasonlóan naponta két járatpárral tervezi repülni az útvonalat. A járatokhoz használt géptípus egyelőre még nem ismert, de minden bizonnyal Prágához hasonlóan a 112 férőhelyes (10 Business, 102 Economy) E195-ös gép lesz használva.

Az újabb két LOT járat egy nappal a korábban már hivatalosan bejelentett Brüsszeli és Bukaresti járatok előtt indul. A LOT ezen lépésével egy újabb mérföldkő érkezik el a budapesti bázis történetében, hiszen a légitársaság elkezdte kiépíteni ráhordó járathálózatát a már meglévő amerikai, londoni és a várhatóan hamarosan induló szöuli járatára is. Ennek köszönhetően a hosszútávú járatok töltése a jövőben jobb és kiszámíthatóbb lehet, valamint a Malév csődjét követő hirtelen visszaesés után, most újra dinamikusan emelkedhet az átszálló utasok száma a budapesti repülőtéren.

A LOT ezen az útvonalon csak egyetlen versenytársara számíthat, a fapados Wizz Air személyében, aki csupán hetente három járatot üzemeltet Budapest és Szófia között.

Tervezett menetrend:

LO2625 Érkezés Szófiába: 02:00 I   LO2626 Indulás Szófiából: 05:30

LO2627 Érkezés Szófiába 15:50 I  LO2628 Indulás Szófiából: 16:30

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!