Ősztől már Prágába is repülhet a LOT Budapestről!

Újabb útvonallal bővülhet a lengyel nemzeti légitársaság budapesti hálózata, mégpedig Prágával már az idén ősztől kezdődően - derült ki a planes.cz cseh légiközlekedési oldal által közzétett menetrendekből.

embraer_195_e-jet_lot.jpg

A már korábban bejelentett Brüsszel és Bukarest járatok előtt egy nappal, szeptember 1-től újabb rövid távú LOT légi járat indulhat a budapesti bázisról a hét minden napján Prágába. A Budapest-Prága járatot a menetrendi adatok  szerint a LOT naponta kétszer tervezi üzemeltetni (egy reggeli és egy esti járat) Embraer 195 típusú repülőgépeivel. 

A LOT ennek köszönhetően a jövőben már Prága irányából is tud majd utasokat ráhordani a Ferihegyről induló amerikai járataira, de akár a későbbiekben induló Szöul járat töltését is segítheti az új prágai kapcsolat. E járat indulását követő napon pedig tovább bővül a budapesti hálózat, a korábban már bejelentett Bukarest és Brüsszel járatokkal.

A Brüsszel és Bukarest járatokhoz hasonlóan, a Budapest-Prága útvonalon is lesz versenytársa a LOT járatának a az ír fapados Ryanair és a cseh nemzeti légitársaság a CSA színeiben.

A LOT budapesti bővítése nem meglepő lépés a lengyelek részéről, hiszen a légitársaság célul tűzte ki hogy Varsó után a régióban Budapest lesz a második legnagyobb HUB repülőtere. Ehhez azonban további járatokat is szükséges indítani, hogy a flottába folyamatosan érkező új repülőgépeknek legyen helye. Így valószínű hogy a most még hivatalosan be nem jelentett prágai járat mellé, hamarosan két korábban már emlegetett útvonal - Belgrád és Szöul is csatlakozhat.

A tervezett menetrend prágai része már elérhető, mely alapján biztos hogy a slot lekérése már megtörtént a járat üzemeltetéséhez.

LO2531/LO2532 érk. Prágába: 8:15 / ind. Prágából: 8:45

LO2533/LO2534 érk. Prágába: 19:25 / ind. Prágából: 20:05

Fénykép: aviation24.be

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!