A Wizz Air viheti a támogatott Nis-Budapest járatot?

A Wizz Air lehet az indítója a Magyarország és Szerbia közötti második közvetlen légi járatnak - értesült a balkaninfo. Az új légi járatot Nis és Budapest között tervezi elindítani a légitársaság.

a4rs-1024x683.jpg

Mint ismeretes a szerb kormány 12 új közérdekű útvonalra keres üzemeltetőt a szerbiai Nis városából 2019. július 1-től a 2025. június 30-ig tartó időszakra, melyet ötmillió Euróval is szándékozik támogatni. Ezen felsorolt útvonalak között Budapest is szerepel a listán. A kikötés szerint az üzemeltetőnek biztosítania kell a legalább heti két járatpárt az útvonalakon.

A balkaninfo és helyi források értesülése szerint a Nisben bázist működtető WizzAir több meghirdetett járatra is “bejelentkezett”, köztük a budapestire is. A Wizz Air mellett a Ryanair lehetett volna esélyes az útvonalra.

Iparági pletykák szerint viszont ennél is tovább bővülhet a légi kapcsolat a két ország között, hiszen a LOT is érdeklődését fejezte ki egy Budapest-Belgrád járat elindítása után, ami nagyon jó ráhordó célokat szolgálhatna a már Budapesten meglévő amerikai, London-City és lengyel járatokra.

Mihajlo Zdravković, Nis városának közgyűlésének tagja elmondta, hogy a tizenkét új útvonal a turizmust és a helyi gazdaság fejlődését szolgálja. Megállapították hogy bár a szolgáltatások kereskedelmi alapon nem életképesek, de fontosak a délkelet-szerbiai lakosok számára. "Azt várjuk, hogy ezek a célállomások jól kiegészítik a meglévő útvonalhálózatunkat, és jelentősen növelik a forgalmat ConstantineRepülőtéren. Ezen új városok jól kapcsolódnak további városokkal a kontinensen és azon túl" - mondta Zdravković.

[Kép: Nis Airport]

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot