Végre egy régen várt járat: Budapest-Luxemburg!

Az egyik, és talán a már leginkább várt fehér foltot tünteti el a budapesti repülőtér járathálózati térképéről a Ryanair. Az ír ultra fapados október 29-től, a téli menetrendi időszakban hetente három alkalommal fog járatokat üzemeltetni a két város között. Így most már nem csupán az áruszállító Cargolux gépek fognak majd közvetlen légi kapcsolatot teremteni a két ország között.

e1b78e75-262f-43d1-b987-de669d30ac52.jpeg

Nagyon örömteli hír sok kinn élő magyar és utazó számára, hogy sok év járatfejlesztési munkája után végre sikerült a Ryanairt meggyőzni, hogy közvetlen járatot indítson, egy már nagyon régóta a térképen fehér foltként szereplő városba, Luxemburgba. 2017-ben a Budapest Airport már tárgyalásokat folyatott a Luxair légitársasággal egy esetleges 2018-as járatnyitásról, ami végül sajnos nem jött össze. Ennek érdekében még a budapesti repülőtér a kinti magyar közösség között közvélemény kutatást is végzett.

Idén azonban végül a Ryanair-t sikerült meggyőzni a járatindítással. Ennek köszönhetően október 29-től a keddi, csütörtöki és szombati napokon tudják majd az utasok igénybe venni a járatokat, melyekre már jegyek is foglalhatóak 6.800 Ft-tól egy irányba.

A menetrend a következőképpen alakul majd:

A járatokat budapesti bázisú Ryanair gép fogja teljesíteni

BUD-LUX 7:30-9:20

LUX-BUD 9:55-11:50

A Közép-Kelet-európai régióban Prágának és Varsónak már régebb óta van közvetlen légi kapcsolata Luxemburg városával a Luxair és a LOT járatának köszönhetően.

Hova lenne érdemes még járatokat nyitni?

A Budapest Airport térképe az elmúlt évek során folyamatosan újabb és újabb úti célokkal gazdagodott, de még most is akadnak olyan helyek ahol sokan örülnének egy közvetlen légi járat létrejöttének. Ilyen például: Zágráb, Tallinn, Split, Ízmir, Kolozsvár, Kisinyov, Bejrút, Ankara, Jekatyerinburg városa.

[Fénykép: Luxembourg Times]

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot