Megváltozik az Air Canada Rouge budapesti járatának menetrendje!

Immár a negyedik nyári szezonját kezdi meg Budapest és Torontó városa között az Air Canada szabadidős légitársaságának számító Air Canada Rouge márkanév alatt futó légi járat. Idén a tavalyi évhez képest megint egy picivel előrébb került a szezon első járata, mely most április 2-án, azaz alig két hét múlva érkezik meg Ferihegyre. A járat menetrendje az idei évben is kissé módosult, de még a szezon kezdése után is módosulni fog a kezdeti járatokhoz képest! Az Air Canada a tavalyi fuccsba ment téli menetrendi tervezete után, várhatóan az idei évben sem tervezi a járat egész éves üzemeltetését, hiszen a mostani menetrend szerint a utolsó járat várhatóan október 25-én hagyja el Budapestet. 

air-canada-rouge-boeing-767-35h-118-smart-aviation.jpg

Három sikeres szezon után április 3-tól újraindítja a Magyarország és Kanada közötti egyetlen közvetlen légi járatot az Air Canada Rouge. A légitársaság a kezdeti időszakban heti három, majd a korábbi évekhez képest az erősödő szezonban heti 4, 5 és 6 járatot fog repülni, majd ezt követően napi járatra váltanak, mely június 14-től szeptember 15-ig fog közlekedni. A járatokat továbbra is az idős Boeing 767-300ER típusú repülőgépek fogják teljesíteni, melyek fedélzetén három osztály áll az utazók rendelkezésére.

Kiesik a déli csúcsból a járat!

Június 1-jétől vélhetően a rendkívüli budapesti nagygépes csúcsforgalom miatt, a járat csak későbbi indulási és érkezési időpontra kapott slotot. Így a korábbi dél és egy óra körüli indulási idő három órára módosul. Emiatt az érkezési idő is eltolódik 13:15-re.

A járat menetrendje június 1-től

AC1910   YYZ-BUD  22:40-13:15 (másnap)

AC1911  BUD-YYZ  15:00-18:40

 

Sikeres, de ennek ellenére nem szívesen vállalják be az egész éves üzemeltetést!

Az Air Canada Rouge a régióban Budapest mellett Prágába Varsóba, Zágrábba és Bukarestbe (itt Torontó mellett Montreal is van) is repül Torontóból. Ezen négy városba Budapesthez viszonyítva kevesebb járat jut, és a szezon is rövidebb. De mind emellett jól szemlélteti a járat sikerességét a KSH által közölt forgalmi adatok is, mely szerint a járatok töltöttsége a legforgalmasabb hónapokban 80 százalék felett alakult, sőt volt hogy átlépte a 90-et is. Ennek ellenére a cég nem nagyon érdekelt az egész éves üzemeltetésre, holott ezt a tavalyi évben megpróbálták volna. Volna, hiszen az Air Canada tavaly áprilisban kijött menetrendje szerint a budapesti járatok a korábban tervezett októberi leállás helyett egészen január 7-ig repültek volna hetente három alkalommal. Azonban ez végül nem jött össze, és a korábban meghirdetett járatokat kivették a menetrendből. Az Air Canada régióért felelős igazgatója a változást az alacsony kereslettel indokolta, ami kicsit érdekes azok után, hogy általánosan 80 százalékot meghaladták a járat töltöttségi adatai. A döntés jól mutatja azt a tényt is, ami szomorú, de igaz, hogy Budapest Észak-Amerika felé erősen szezonális célállomás. A téli hónapokban jóval nehezebb és nem nagyon gazdaságos fenntartani a járatokat, még úgy sem hogy ezen járat utasai nem csak Torontóba, hanem további kanadai és USA városok felé is utazhatnak egyetlen átszállással.

[Fénykép: Fine Art America]

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!