JAL és ANA charter járatok érkeznek nyáron Budapestre!

Japán legnagyobb utazási irodája és utazási ügynöksége a JTP Coporation közzétette a 2019-es nyári és őszi szezon charter tervezetét, melyben a közép-európai célállomások között Prága mellett Budapest neve is szerepel.

b-jal-a-20180620-870x536.jpg

A tervezet szerint két charter járat érkezhet Ferihegyre Tokió-Narita repülőteréről és Japán ötödik legnépesebb városából Szapporoból. A Tokiói járatot a korábbi évekhez hasonlóan japán nemzeti légitársasága a Japan Airlines fogja repülni, míg a Szapporo esetében az elmúlt hetekben bécsi közvetlen járatot nyitó All Nippon Airways ANA lesz az üzemeltető. A járatokon használt géptípusok egyelőre ismeretlenek, de a Japan Airlines esetében várhatóan a Boeing 777-200ER típus lesz használatban. 

Az érkezési dátumok várhatóan a következő szerint fognak alakulni: (változás történhet!)

  • Tokió Narita-Budapest Japan Airlines 2019. 08. 10.
  • Sapporo-Budapest ANA 2019. 09. 07.

A JTB Budapest és Prága mellett Ljubljanába, Dubrovnikba, Bergenbe, Athénba, Madridba, Barcelonába, Milánóba, Rómába, Lisszabonba és Portóba is tervez charter járatokat indítani Japán különböző városaiból.

Közvetlen járat is jöhet hamarosan!

Budapest és Tokió között magas potenciális utasszám áll fenn, de mindmáig egyetlen közvetlen légi járat sem indult a két város között. Ebben történhet változás, hiszen a Japan Airlines új low-cost leányvállalata a ZipAir a későbbiekben Közép-Kelet-Európába is indíthat járatokat, így Budapest-Prága is versenyezhet egy ilyen járatért.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot