Portugália most még közelebb!

A TAP és a Wizz Air járatai után most a Ryanair személyében újabb üzemeltető indít menetrendszerint közlekedő légi járatokat Budapest és Portugália között. A Ryanair nem kispályásként kezd, hiszen rögtön a Wizz Air már régóta meglévő két útvonalára nyit rá, Portora és Lisszabonra.

rry.jpg

A múlt heti francia duplázás után újabb dupla újdonsággal készül a Ryanair a 2019/2020-as téli menetrendi időszakban Budapesten. Az ír ultra low-cost légitársaság október 29-től heti két járatot Portoba, míg heti három járatot Lisszabonba fog közlekedtetni a magyar fővárosból. A Ryanair ezzel a lépésével két már korábban meglévő Wizz Air útvonalra repül rá, ezzel várhatóan lejjebb szorítva az árakat, amiből mi utasok profitálhatunk. A Ryanair portói útvonala Budapestről már korábban is elérhető volt, és most is az, de csak átszállással Milánó Bergamo repülőterén keresztül, ami majdnem másfél órás extra utazási időt jelent.

A tavalyi évben az anna.aero szakoldal adatai szerint Magyarország és Portugália között 32%-kal nőtt a közvetlen járatokat használó utasok számra, ami éves szinten 210 ezer utast jelentett.

Az új járatokra foglalni 2020. márciusáig lehet, de reméljük sikerességük esetén a következő nyári szezonban is megmaradnak. A járatokat a menetrendből láthatóan nem budapesti, hanem a portugál bázisú gépek fogják repülni.

A Ryanair folytatva a 2017-es és az idei évi nagy bővítéseit a budapesti bázison, az elmúlt héten már két új francia járatot jelentett be, melyek szintén a téli menetrendi időszakban indulnak Toulouse és Bordeaux városaiba. A légitársaság közlése szerint mindemellett azonban még nem teljes a budapesti 2019/2020-as téli menetrendjük, ami azt is jelenti hogy lehet újabb járatok bejelentésére is lehet számítani.

A két új járat összesen 49 ezer új ülőhelyet dob a piacra, és ezzel együtt a Ryanair-nek immár 44 útvonala lesz a budapesti bázisán.

Menetrendek (helyi idő)

Lisszabon

  • első járat: október 29.
  • járatnapok: kedd, csütörtök, szombat
  • Kedd-Szombat: LIS-BUD: 07:00-11:45 BUD-LIS: 12:10-14:55
  • Csütörtök: LIS-BUD: 14:00-18:45 BUD-LIS: 19:10-21:55

Porto

  • első járat: október 29.
  • járatnapok: kedd és szombat
  • Kedd: OPO-BUD: 15:30-20:05 BUD-OPO: 12:15-14:50
  • Szombat: OPO-BUD: 15:30-20:05

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!