Exkluzív! Íme a China Eastern Airlines budapesti járatának menetrendje!

Végre nyilvánosságra került a sokak által már oly rég várt Budapest-Sanghaj járat menetrendje a Airlineroutes oldalán. E szerint, mint arról már első kézből itt a blogon olvashattatok a járatokat a China Eastern Airlines leányvállalata a Shanghai Airlines fogja repülni Boeing 787-9 típusú modern Dreamliner repülőgépeivel.

shaabud.png

2019. június 7. történelmi nap lesz a Budapest Airport életében, hiszen a 2015. május 1-jén indított Air China Peking-Minszk-Budapest-Peking járatot követően egy újabb kínai légi útvonal létesül a magyar főváros és Kína legjelentősebb gazdasági és üzleti központja Sanghaj között. A járatokat hetente három alkalommal fognak közlekedni a Shanghai Airlines (FM) és a China Eastern Airlines (MU) kódja alatt, de azokat a CEA leányvállalataként működő Shanghai Airlines Boeing 787-9 típusú Dreamliner gépei fogják repülni non-stop, tehát leszállás és útmegszakítás nélküli járatként.

shanghai-airlines-first-787-9.jpg

Az itt látható legmodernebb Dreamliner 787-9-es gépeit küldi Budapestre a CEA (Kép: airlinerwatch)

A menetrend alapján a gépek hajnalban érkeznek Budapestre, ahol hat és fél órát fognak állomásozni, mielőtt visszaindulnának Sanghaj Pud Dong repülőtere felé. Ami pedig még érdekes, hogy pont a legnagyobb csúcsban fog indulni, hiszen egy Terminálon lesz a szintén nagy gépekkel repülő American Airlines, Air Canada Rouge, LOT, Emirates járatainak utasaival - így viszont várhatóan a zsúfoltság is növekedni fog.

Korábban a CEA prágai képviselete a Budapest Airport workshopján is megjelent az új összeköttetés népszerűsítése érdekében, ahol még Airbus A330-as géptípusról és heti négy járatról számoltak be az érdeklődőknek. Az Airbus A330-as típus teljesíti jelenleg a cég prágai járatait is.

A mostani Dreamliner géppel viszont a magyar és a kínai utasok is jóval többet nyernek hiszen egy igen fiatal és modern géppel repülhetik majd le a hosszú utat a két város között. Az új járat várhatóan biztosítja majd, hogy a CEA Sanghajból kiinduló hálózatán keresztül több száz más úti cél felé folytassák útjukat a Budapestről induló utasok.

A Dreamliner gépeken összesen 285 férőhely lesz, négy osztályos elrendezésben. A First osztályon 4, a Business osztályon 26, a Premium Economy osztályon 28, míg a sima Economy osztályon 227 ülőhely várja majd az utasokat.

Menetrend

FM869/MU869 PVG-BUD 0:40-06:00 szerda, péntek, vasárnap

FM870/MU870 BUD-PVG 12:30-04:40 (érkezés másnap) szerda, péntek, vasárnap

(helyi idők)

Mit érdemes tudni a Shanghai Airlines-ról?

A légitársaságot 1985-ben alapították és 2009. júniusában vonták össze a China Eastern Airlines-szal. Központja nevéhez hűen Sanghajban található. A társaság mára már a CEA 100%-kos tulajdonában áll, de tevékenysége és márkája elkülönült. A Shanghai Airlines több mint 140 belföldi és nemzetközi járatokat is üzemeltet, azonban Európába jelenleg még egyetlen járatot sem teljesítenek. A célállomásai között nemzetközi szinten Ausztrália, Japán, Tajvan, Hong Kong, Macau, Szingapúr, Thaiföld és Dél-Korea városai szerepelnek. A légitársaság jelen van Sanghaj mindkét légikikötőjében a Pudong és a Hongqiao nemzetközi repülőtéren is. A CEA-hoz hasonlóan pedig tagja a  SkyTeam szövetségnek is. 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!