Tovább építi budapesti bázisát a LOT!

A tavaly tavasszal indított Krakkó, New York JFK, Chicago, és az idén induló London-City járatok után ősszel újabb, de eddig már kiszolgált útvonalakon jelenik meg a LOT. Ezzel a lengyelek tovább növelik a budapesti bázis jelentőségét, és tovább fejlesztik szolgáltatásaikat a budapesti légikikötőben.

51902614_2255483631338580_1704139411261751296_n.png

Brüsszel Zaventem és Bukarest Otopeni - e két új útvonallal bővül idén szeptember 2-tól a LOT budapesti bázisának kínálata. Első hallásra a két városnév furcsa választásnak tűnik, hiszen mind két útvonal évek óta már jól ki van szolgálva más-más légitársaságokkal, valamint Bukarest kivételével Brüsszel nem nagyon tekinthető olyan célállomásnak, ahonnan átszálló utasokat tudna esetleg az amerikai járataira terelni a LOT (bár Bukarest esetében sem hihető hogy sokan bevállalják majd az 5 órás várakozást a két járat között). Bár vélhetően előzetes felmérés és megfelelő döntéshozatali protokoll előzte meg a két járat bejelentését, ennek ellenére sok repülésrajongó kicsit szkeptikusan fogadta a hírt, melynek legfőbb oka lehet az is, hogy a légitársaság budapesti működésével kapcsolatban az elmúlt években sok negatív dolgot lehetett hallani.

Az új járatokat London City-hez hasonlóan további budapesti bázisú Embraer E195-öst típusú repülőgépek fogják teljesíteni.

A mostani bővítést az elkövetkező években további rövid és hosszútávú járatok is követhetik, de arra is érdemes lehet számítani, hogy a Wizz Air 2021. tavaszáig szóló, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a balkáni járatok üzemeltetésére kiírt koncessziós beszerzési eljárás következő nyertese a LOT lehet.

Menetrend:

Brüsszel - hétköznap napi két járat

BUD-BRU 07:10-09:15 naponta (vasárnap kivételével)

BRU-BUD 10:00-11:50 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-BRU 17:25-19:30 naponta (szombat kivételével)

BRU-BUD 20:15-22:10 naponta (szombat kivételével)

Bukarest- hétköznap napi két járat

BUD-OTP 13:00-15:20 naponta (vasárnap kivételével)

OTP-BUD 16:05-16:30 naponta (vasárnap kivételével)

BUD-OTP  22:50-01:10(+1) naponta (szombat kivételével)

OTP-BUD  06:00-06:25 naponta (vasárnap kivételével)

„Ahogyan ígértük a magyar utazóközönségnek, a LOT folytatja a növekedést Budapesten. Ezúttal újabb fontos európai fővárosokba indítunk közvetlen járatokat. A London City Airport után immár Brüsszelbe és Bukarestbe is repülünk, olyan fővárosokba tehát, amelyek esetében a korábbiakban a hagyományos légitársaságok által nyújtott szolgáltatás elmaradt a kereslettől. Mostantól a LOT három különböző osztályra kínál jegyeket az Embraer típusú sugárhajtású gépeken. Ez az, amit utasaink igényelnek,” mondta Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója. „Ezekkel az új járatokkal hozzákezdünk a budapesti repülőtér átszálló forgalmának fejlesztéséhez. Vonatkozik ez a Bukarestből érkező utasokra, akik Budapesten szállhatnak át London City, New York, Chicago, vagy Brüsszel felé tartó gépekre. Az átszállási lehetőségek minden bizonnyal tovább növelik a budapesti repülőtér vonzerejét,” tette hozzá.

„A Budapest Airport örömmel üdvözli, hogy a LOT lengyel légitársaság újabb járatokat kínál Magyarországról,” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette, „A fontos fővárosokba indított új járatok a meglévő keresletet igyekeznek kielégíteni, növelve a Magyarországon elérhető csatlakozások számát. Így a transzatlanti járatokkal, a varsói, a krakkói járattal, és a hónap második felétől London City repülőterére közlekedő járattal együtt a LOT minden bizonnyal a leggyorsabban fejlődő légitársaságok egyike marad repülőterünkön.”

Fénykép: LOT

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!