Lassult az utasforgalom növekedése januárban!

Az elmúlt évek két számjegyű havi utasforgalmi bővülése után idén januárban lelassult a növekedés a budapesti repülőtéren.

bud_with_skycourt.jpg

Az év első hónapjában összesen 1.006.269 induló és érkező utast regisztráltak a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér termináljain. Így a forgalom növekedése 5 százalékkal volt magasabb a 2018-as januári hónaphoz képest.

Az utasforgalom növekedési üteme most első alkalommal marad el a korábbiaktól, hiszen tavaly januárban 17 százalékos bővülést mértek, és az egész év során fenn tudta tartani a két számjegyű növekedést Ferihegy. Mindemellett viszont az is látható, hogy az idei január volt az első a repülőtér történetében, amikor is az utasforgalom átlépte az 1 milliós határt, tehát várhatóan ebben az évben már minden hónapban 1 millió feletti utasforgalmat tud majd lebonyolítani a repülőtér.

A cargo forgalomban tavalyhoz képest idén is visszaesést hozott a január, hiszen összesen 10.810 tonna árut kezeltek, ami -6,4 százalékkal volt kevesebb a 2018-as januári hónaphoz képest.

A gépmozgások számában viszont továbbra is növekedés áll fenn. Januárban 8513 induló és érkező repülőgép fordult meg Ferihegyen, ami +4,1 százalékkal volt több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

Fénykép: Budapest Airport