Még gyorsabb lesz eljutni Budapestről Újdelhibe!

Újraindítja Varsó és Újdelhi közötti légi járatait a lengyel nemzeti légitársaság. A LOT 1985-től egészen 1992. októberéig már repülte az útvonalat. A most újraindított járatokat a LOT kiterjedt európai járathálózata töltheti Varsón keresztül, közöttük Budapest is, ahonnan a LOT a legrövidebb utazási időt kínálja a Delhi felé tartó utasoknak. 

lot_b787_9_wiekszy_dreamliner.jpg

2019. szeptember 17-én új mérföldkő érkezik el a LOT történetében, hiszen a tavaly indított szingapúri járat sikere után újabb ázsiai célállomás felé veszi az irányt, és hetente öt járattal köti össze varsói központját a mindig nyüzsgő indiai Újdelhi városával. Az útvonalon a már ismert Boeing 787 típusú Dreamliner gépek lesznek használatban. Arról, hogy az útvonalat a LOT esetleg a Star Alliance partner Air Indiával közös code-share rendszerben üzemeltetné nem érkeztek hírek, de vélhetően a későbbiekben törekedni fognak erre a lengyelek, hiszen az Air India kiterjedt járathálózatán keresztül rengeteg belföldi és ázsiai úti cél válhat elérhetővé egy átszállással.

Az delhi járata a LOT-nak már a második újonnan indítani kívánt hosszútávú járata a 2019-es év során, hiszen június 1-től indul a légitársaság Miami járata is.

A járatokra a jegyértékesítés már megkezdődött.

Budapestről a legjobb alternatíva

Az új LOT járatot leginkább a légitársaság ráhordó járataira fogják tölteni, ennek köszönhetően Budapestről is könnyen igénybe lehet majd venni  egyetlen varsói átszállással, mely a lehető legrövidebb utazási időt nyújtja majd a magyar fővárosból a maga 9 óra 40 perces időtartamával. A vissza irányba már más a helyzet hiszen a itt a legrövidebb időt az Aeroflot, Turkish Airlines és a Lufthansa adja alig 10 órás utazási idővel, míg a LOT járata 11 óra 30 perces utazást vesz igénybe az átszállással együtt. Az utazási idő mellett jelenleg még az ár is igen kedvező más légitársaságokhoz képest.

Menetrend (helyi idők)

Kedd/Szerda/Péntek/Szombat/Vasárnap

Budapest-Varsó / Varsó-Újdelhi    19:50-21:10 (csatlakozási idő 1 óra 30 perc) / 22:40-9:00 (másnap)

Hétfő/Szerda/Csütörtök/Szombat/Vasárnap

Újdelhi-Varsó / Varsó-Budapest    11:15-15:45 (csatlakozási idő 2 óra 5 perc) / 17:50-19:15

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!