Bye-bye London-Southend!

Úgy tűnik tavasztól végleg megszűnik a közvetlen légikapcsolat Budapest és London Southend repülőtere között. A mai napon a Flybe repülte utolsó járatát az útvonalon, viszont a tél elején indított easyJet járat sem fog sokáig kitartani.

easysouthend.JPG

Ma üzemeltette utolsó menetrendszerinti járatát az angol Flybe légitársaság a Budapest-London Southend útvonalon. A Flybe még 2017. május 4-én indította el elsőként repülőgépét a Budapestről amúgy is igen jól kiszolgált útvonal 5. londoni repülőterére. A légitársaság heti három járatot üzemeltetett, melyhez a repülőgépeket az ír Stobart Air-től vettek bérbe wet-lease alapon. Ezt a bérleti szerződést azonban a Stobart Air felmondta, és megszüntette partneri szerződését a Flybe-vel, ami miatt nem csak a budapesti, hanem a prágai, velencei, milánói útvonalak is bezárásra kerültek, hiszen a bérbe vett gépek visszakerültek a tulajdonosukhoz.

Az easy is leáll!

Habár a Flybe kivonult, az angol easyJet-nek még megmaradt a közvetlen járata a két repülőtér között, melyet november 2-án indított, heti két alkalommal. De úgy tűnik ezen járat sem lesz hosszú életű, hiszen a légitársaság foglalási rendszere szerint március 29-én száll fel az utolsó gép Budapestről. Ezen dátumot követően pedig már nincs lehetőség foglalásra. 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!