Már a jövő nyárra készül Budapesten a Ryanair!

Még le sem zárult az idei nyári szezon, de a Ryanair már jön ki a jövő nyári budapesti újdonságaival, melyek között több új útvonal és járat sűrítés is található. Az elmúlt időszakot nézve az ír fapados jelentősen rálépett a gázpedálra Budapesten, hiszen korábbi "vegetáló" pozicióját leküzdve újabb és újabb útvonalakat jelent be a magyar fővárosból, miközben legnagyobb versenytársa a Wizz Air budapesti terjeszkedése kezd kifulladni. 

ryanair_4.jpg

Szardíniát és az Adria partján fekvő Puglia tartomány legnagyobb városát, Barit (a Wizz Air is jelen van-jó kis verseny várható az árakban;) vette célba Ryanair ír légitársaság, mint a legújabb, jövő nyári desztinációkat. Ezzel összesen nyolcra emelkedik a diszkont légitársaság által Olaszországban kínált uticélok száma, az észak-olasz Milánótól egészen a szicíliai Palermóig.

2019. május 1-től heti két alkalommal repül Budapestről a Ryanair a szardíniai Cagliariba, illetve május 3-tól a pugliai Bari repülőterére. Mind a két járatot a Ryanair az egységesen 189 személyes Boeing B737-800-as típusú géppel teljesíti, ezzel további 23 000 új ülőhellyel növeli a budapesti kapacitásait. Jövő nyártól ezzel a két új desztinációval bővül a Ryanair eddig hat várost érintő hálózata, amellyel eddig Milano-Bergamót, Pisat, Trevisot, Róma Ciampinot, Nápolyt és Palermót jelentette.

Bari: május 3-tól hetente 2x hétfő és péntek

Bari-Budapest: H: 13:10-14:40 P: 13:00-14:30
Budapest-Bari: H:11:15-12:45 - P: 11:05-12:35

Cagliari: május 1-től hetente 2x szerda és vasárnap

Cagliari-Budapest: SZ: 09:10-11:20 V: 19:20-21:30
Budapest-Cagliari: SZ: 06:35-08:45 V:16:45-18:55

Bari jelentős iparváros az olasz adriai partvidéken, amelynek történelmi belvárosa még a normann idők emlékeit is őrzi. Bari környékén nagyon sok turisztikai látnivaló várja a látogatót, déli irányban Polignano a Mare, a tengerbe nyúló sziklatömbre épült középkori várossal vagy ugyancsak délre, a szárazföld belsejében, Materában a sziklába vájt barlanglakásokkal, a Sassi di Materával, amelyet az UNESCO a világörökség részeként tart számon. Cagliari pedig a festői Szardínia fővárosa, amelybe ez lesz az első közvetlen repülőjárat Budapestről. Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, amelyet számos komphajó járat is összeköt az olasz szárazfölddel. Különlegesen szép tengerpartjai és nagyszerű konyhája teszi egyedivé a szigetet a turisták számára.

Éppen ez utóbbit emelte ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője az új Ryanair-járat bejelentésekor: „Különösen nagyra értékeljük, hogy a Ryanair révén immár a második közvetlen repülőjáratot üdvözölhetjük Szardíniára. Biztos vagyok benne, hogy a magyar turisták hamar megkedvelik az új lehetőséget. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a meglévő hálózatunk bővítése révén egyre szélesebb választékot kínálhassunk a magyar és az olasz utazóknak is, ebben építhetünk a Ryanair által kínált desztinációkra.”

„A Ryanair örömmel jelenti be a két új repülőjárat elindítását Budapestről. Bari és Cagliari 2019 ápriliástól lesz elérhető, egyúttal azt is megerősítem, hogy Róma Ciampino repülőterére heti hétről kilencre emeljük a járataink számát a nyári menetrendben.” – jelentette ki Horváth Evelin, a Ryanair magyarországi kereskedelmi vezetője.

Úgy tűnik idén télhez hasonlóan a jövő nyáron is a legtöbb új járatot a Ryanair indíthatja Budapestről, hiszen versenytársa a Wizz Air mostanáig még egyetlen új útvonalat nem hirdetett ki a jövő nyárra vonatkozóan.

A Ryanair a most bejelentett két új járat mellett az elmúlt héten Cork városát is betette a budapesti menetrendjébe, valamint Prágába is több járattal fog repülni, hiszen május 3-tól már naponta fognak a két főváros között repülni az ír fapados gépei.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!