Egyszerűbb lesz eljutni Budapestről Vietnámba!

Codeshare megállapodást írt alá a dubaji központú Emirates és a vietnámi Jetstar Pacific Airlines. A megállapodásnak köszönhetően naponta indulnak majd járatok Dubajból a vietnámi Ho Si Minh-városba és Hanoiba, ahonnan még további 14 belföldi célállomás válik elérhetővé a Jet Star járataival. Ez a folyamatosan bővülő magyar-vietnámi gazdasági kapcsolatok miatt az üzleti és a turista utazóknak, illetve az egyre növekvő számú magyarországi vietnámi közösség számára igazán jó hír.

1392299263_emirates.jpg

Új codeshare megállapodást jelentett be az Emirates és a Jetstar Pacific légitársaság. Ezzel tovább bővült a dubaji légitársaság és a Jetstar csoport közötti együttműködés. A vietnámi Ho Si Minh-városban működő Jetstar belföldi szolgáltatásait mostantól az Emirates utasai is gondtalanul élvezhetik, és ez vonatkozik a Vietnámot Szingapúrral, Thaifölddel vagy Ausztráliával összekötő járatokra is. A járatbővítés jó hír lehet a közép-európai térségben, különösen a Csehországban és Magyarországon élő vietnámi közösségek számára, de kényelmesebbé teszi az utazásszervezést azoknak a magyaroknak is, akik üzleti célból utaznak Vietnámba, vagy szeretnék felfedezni a távol-keleti ország természeti csodáit.  

Az új megállapodás Ho Si Minh-városon és Hanoin kívül 14 másik vietnámi célállomást is elérhetővé tesz az Emirates utasainak: Buon Ma Thuot, Phú Quốc-sziget, Da Lat, Quy Nhơn, Tamky-Chulai, Hue, Pleiku, Nha Trang, Vinh, Tuy Hoa, Dong Hoi, Thanh Hoa, Hải Phòng és Da Nang.

Hanoi Budapestről 4 óra 25 perces, míg Ho Si Minh városa 10 óra 35 perces dubaji átszállási idővel érhető el. Vissza irányba Ho Si Minh felől 4 óra 15 perc míg Hanoi felől 3 óra 20 perces az átszállási idő.

A megállapodás megkönnyíti az átszállásokat az utazás egész időtartama alatt: leegyszerűsíti a jegyvásárlást, a csomagfeladást és az utasfelvételt mind az Emirates, mind a Jetstar utasai számára.

Az Emirates már korábban is nagy hangsúlyt fordított a hazai piacon a vietnámi utasok megnyerésére, hiszen közterületeken elhelyezett számos plakátján vietnámi nyelven hirdeti a Budapestről induló járatát.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Jetstar csoporttal kötött megállapodásunkat most a Jetstar Pacific légitársaságra is kiterjesztettük, és ezzel átfogó légi összeköttetéseket hoztunk létre Vietnámmal és más országokkal. Utasaink ezeken a járatokon is élvezhetik a Skywards hűségprogram minden előnyét, és újabb Skywards Mérföldeket szerezhetnek vagy beválthatják pontjaikat” – nyilatkozta az Emirates stratégiai tervezésért felelős alelnöke, Adnan Kazim.

Vietnámhoz kapcsolódóan egy pár hónapja felmerült, hogy a Vietnam Airlines is érdekelt lehet budapesti és prágai járatynitásban is, bár ezzel kapcsolatban még konkrét információk nincsenek.

Fénykép: globalgujaratnews.in

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!