Varsó-Miami a LOT újabb nagydobása!

2019 nyarán Varsó és Miami között indíthat új menetrendszerinti non-stop légi járatot a lengyel nemzeti légitársaság a LOT értesült iparági forrásból a lengyel Business Insider. A LOT a hírt egyelőre nem erősített meg, arra hivatkozva, hogy nem tesznek megjegyzést bármilyen spekuláción alapuló állításra.

14lot.jpg

Nem lenne meglepő, ha tényleg igaz lenne a LOT újabb amerikai járatnyitása, hiszen az Egyesült Államok, azon belül pedig Florida felé történő terjeszkedés egyedülálló lenne Közép-Kelet Európában, hiszen jelenleg csak Bécsből van közvetlen légi kapcsolat Miamiba, melyet az Austrian üzemeltet. Az Austrian járata a most életbe lépő téli menetrendtől kezdve már csak szezonális jelleggel fog működni és csak a nyári időszak során.

Az hírek szerint a LOT hetente négyszer repülhet majd Varsó és Miami között 2019 június 1-től a Boeing Dreamliner 787-es típusú repülőgépeivel.

A LOT újabb amerikai terjeszkedése a jövőben akár Budapestet is érintheti, hiszen az idei évtől kiszolgált New York és Chicago mellett a LOT által már repült Los Angeles és a most tervezés alatt álló Miami neve is szerepel a Budapest Airport legjelentősebb utas potenciállal rendelkező, de kiszolgálatlan TOP útvonalai között. A budapesti terjeszkedést továbbá erősíti a napokban megjelent nemzetközi sajtócikk is, melyben a légitársaság megemlíti, hogy a jövőben jelentősen bővíti a budapesti bázison lévő légiutaskísérőinek számát is a jelenlegi 60 főről 2019-re 250 főre – ami utal arra hogy további rövid és hosszútávú járatok indulhatnak a LOT budapesti bázisáról az elkövetkező évben.

2016 telén charter jelleggel a légitársaság már üzemeltetett Varsó és Miami között légi járatokat, de akkor erre csak utazási irodán keresztül értékesítettek jegyeket.

A LOT-nál az elmúlt években az amerikai piacon való további terjeszkedése mellett az indiai piacra való belépés is felmerült, melynek eredményeként a tervek a jövőben Delhibe indítanának Varsóból menetrendszerinti járatokat.

Varsóból a LOT jelenleg négy nagy USA repülőtérre működtet járatokat: New York JFK, Newark, Chicago és Los Angeles.

Fénykép: LOT

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!