Megszűnik a Flybe járata?!

Úgy tűnik, hogy 2019. január elején a Flybe befejezi budapesti működését. Az okról az ír Independent tesz említést, mely szerint a járaton használt, a Stobart Air-től wet-lease alapon bérelt három Embraer típusú repülőgép közül a dublini székhelyű légitársaság kettőt elvisz a londoni reptérről és ezekre vonatkozóan megszűnteti a partneri szerződését a Flybe-vel. Emiatt négy a két légicég közötti franchise megállapodás alapján működtetett útvonalat - Prága, Velence, Milánó Malpensa és természetesen Budapest – a Stobart Air a továbbiakban nem fogja a Flybe járatként üzemeltetni, így ezen járatok a menetrendeben sem szerepelnek január elejét követően.

flybe_first_flight_5.jpg

A menetrendi adatok alapján eddig úgy tűnik, hogy 2019. január 5-én indulhat utoljára Flybe járat Budapest és London-Southend repülőtere között. Prágába pedig egy nappal tovább, január 6-ig fognak repülni a Stobart Air üzemeltetése alatt a gépek.

A Flybe járat várható megszűnése azonban nem jelenti az útvonal végleges megszűnését, hiszen az easyJet a 2018/2019-es téli menetrendjében november 2-től hetente két új járatot indít Budapest és Southend között a hétfői és a pénteki napokon.

Az ügyben a Flybe-t is megkerestük a járat január 7-ét követő sorsával kapcsolatban, akik válaszukban nem indokolták meg, hogy miért nem érhetőek el a téli menetrendben ezen időpontot túl is a légitársaság budapesti járatai, viszont megemlítették, hogy októberben újabb menetrendi frissítés várható a társaságnál – ami még talán adhat bizakodást arra, hogy a járatokat a Flybe a saját gépeivel folytassa a későbbiekben.

A Flybe a budapesti járatát 2017. május 4-én indította el. Azóta járatai változatlanul hetente három alkalommal repülnek a két város között Embraer E195-ös típusú repülőgépekkel.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!