Télen is megmarad a Vueling járata!

100-header-flying-plane-copy.jpgIdén először a 2018/2019-es téli menetrendi időszakban is üzemeltetni fog menetrendszerinti járatokat Budapest és Barcelona között a spanyol Vueling diszkont légitársaság.

A Vueling már 2014. óta újra közlekedik Budapestre, azonban a légitársaság mindeddig csak "szezonálisan" szolgálta ki a Budapest-Barcelona útvonalat, melyen konkurensei a Wizz Air és a Ryanair is aktívan jelen vannak. A légitársaság jelentős része a International Airlines Group (IAG) csoport tulajdonában áll, mely csoport  tulajdonosa a budapesti járattal szintén rendelkező spanyol nemzeti légitársaságnak az Iberia-nak is, aki már a tavalyi évben egész éves üzemre váltott Budapesten, melyet (vélhetően a sikernek köszönhetően) az előzetes menetrendi adatok ismerete alapján idén is folytat. 

A két spanyol légitársaságnak a törzsutasprogramja is közös. A Vueling fapados jellegéhez, és a Wizz Air és a Ryanair járataihoz képest sokkal több szolgáltatást nyújt az utasainak - ilyen példálul az átszállási lehetőség Barcelonán keresztül más Vueling célállomások felé (Ibiza, Malaga, Tenerife, Las Palmas..).

A Vueling korábban nyári járatai mellett a téli időszakban is közlekedett Budapestre, de ezen járatai a decemberi-januári ünnepi időszakra korlátozódtak csak.

A téli budapesti járat menetrendje:

Szerda-Péntek-Vasárnap

BCN-BUD:

Szerda: 13:00-15:25

Péntek és Vasárnap: 18:30-20:55

BUD-BCN:

Szerda: 16:10-18:40

Péntek és Vasárnap: 21:35- 0:05

A mostani szezonalítás elhagyása egy újabb légitársasággal bővíti a már most rekordok elé néző téli menetrendi időszakot Budapesten, hiszen idén télen az Air Canada Rouge járatai is közlekedni fognak, továbbá a Qatar Airways Airbus A330-as repülőgéppel fogja repülni télen is a délutáni járatait, valamint a LOT továbbra is üzemeltetni fogja az amerikai járatait a nyári időszkkal megegyező frekvenciaszámmal.

Fénykép: Saffron Consultants

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!