BUD: Jöhet az ázsiai expanzió!

airplanes-china-eastern-air-china-china-southern-airlines-hongqiao-airport-shanghai-china-may-first-quarter-traffic-89799968.jpgÁprilis 22-től 24-ig a spanyolországi Bilbao városa ad otthont az idei évi Routes Europe konferenciának, melyen a Budapest Airport és a Wizz Air is képviseli magát Magyarországról. A rendezvényhez köthetően interjú is készült a budapesti repülőtérrel, amiben a jelenlegi és a jövőbeli útvonalfejlesztések is elhangoztak.

A rövid interjúban elhangzott, hogy az idei év legnagyobb sikere, hogy 2011. után idén nyáron újra lesz közvetlen légi járat Magyarország és az Egyesült Államok között, ami közel egy hét múlva már el is startol. A LOT New York JFK, Chicago és az American Philadelphiai járatának köszönhetően idén a transzatlanti üléskapacitás 300%-al! növekedett Budapesten. Ez a szám azonban még idén tovább bővül, hiszen az Air Canada Rouge ezeddig feltöltött menetrendje alapján január 7-ig biztosan jelen lesz Budapesten a téli időszakban, így megtörve az eddigi szezonális működését.

Amerika után Ázsia!

Már ismert tény, hogy a budapesti repülőtér az amerikai oldalon szerzett több éves lemaradásának ledolgozását követően, se tétlen, hiszen az ázsiai oldalon is van még mit fejleszteni, sőt sokkal több a potenciális lehetőség. Ennek köszönhetően az útvonalak megnyitásának középpontjában áll Kína, India, Dél-Korea és Thaiföld. Ezen megnevezett országok városai se ismeretlenek az olvasóknak, hiszen mind tudjuk, hogy Shanghaj, Mumbai, Delhi, Szöul és Bangkok TOP útvonalakat jelentenek potenciális utasszám és  alapján. Sőt ha minden jól alakul ezen városokba jövőre már biztosan lehet légi járat.

EU-n belül is lehet még fejlődni!

A növekvő utasforgalom miatt már meglévő útvonalakon bővítésre szeretné rávenni légitársaságait a Budapest Airport. Ilyen útvonalak közé tartozik Zürich, Barcelona, Göteborg vagy Manchester is. De a bővítés mellett üzemeltető partnert keresnek új európai útvonalakra is, mint Luxemburg, Tolouse, Tallin, vagy Nantes. Luxemburg esetében a múlt évben már volt hírt adtam arról, hogy a Budapest Airport a Luxair-el tárgyal új járatról. Ennek sikeressége azonban még nem látszik, hiszen a nyári menetrendben nagyon kicsi a járat elindulási esélye.

A keskenytörzsű hosszútáv a BUD-ot is erősítheti

A nagyobb hatótávolsággal rendelkező, de keskenytörzsű gépek hosszabb point-to-point útvonalakon történő forgalomba állításával az elkövetkező években a Budapest Airport is számol. A következő években biztosan lesz piaci szereplő aki ilyen jellegű járatokkal belép a Közép-Kelet-európai régiós országok piacára.

Fénykép: Dreamstime

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!