Újraindul az Air Canada Rouge járata!

hero1.jpg

Minden eddiginél korábban, már április 6-án újraindul a közvetlen légijárat Budapest és Torontó között. Az immár 3. éve közlekedő Air Canda Rouge járat rekord számú járatot és ülőhelyet kínál fel az utazók számára, az egyelőre még szezonálisan közlekedő járatain. Hogy miért egyelőre? A járat óriási sikeressége miatt már folynak a tárgyalások az egész éves üzem bevezetése érdekében, ami akár egy Air Canada járatra történő váltást is jelenthet.

Alig fél év után újra Budapesten az Air Canada Rouge! Habár még mindig szezonálisan, de Air Canada szabadidős légitársasága a mai naptól újra közvetlen légijáratot teremt a magyar főváros és Torontó között, valamint rövid és gyors utazást biztosít Torontón keresztül számtalan Egyesült Államokbeli város felé.

Az idei évben a légitársaság a magas igényeknek eleget téve és a erős transzatlanti versenybe beszállva rekord mennyiségű járattal viszi végig a szezont. Míg a tavalyi év során a transzatlanti útvonalon egyedüli légitársaság volt Budapesten, addigra idén két versenytársat is kapott a LOT és az American Airlines színeiben. A két légitársaság megjelenése jelentős versenyt teremet az amerikai utasokért "vívott harcban", melyben a Rouge járat legnagyobb előnye a torontói repülőtéren megtalálható Pre-clearance folyamat, aminek köszönhetően az USA felé igyekvő utasok elkerülhetik a hosszadalmas várakozást a forgalmas amerikia repülőtereken a beléptetésnél, és érkezéskor a zöld folyosón keresztül léphetnek be az országba.

Megváltozott a menetrend!

Az előző évekhez képest a járat indulási ideje későbbre tólódott 1 órával (vélhetően a móló hiánya miatti zsúfoltság elkerülése érdekében). A Budapestről induló Rouge járat így a korábbi déli indulás helyett 13:00-kor hagyja el Budapestet. Tavalyhoz képest változás az is, hogy az utasok sokkal tovább élvezhetik a közvetlen járat meglétét, mivel az egészen október végéig repül a két város között.

Az idei évben újdonságként már a Lufthansa kódja is megtalálható a járatokon!

Változó járatsűrűség:

  • május 13-ig heti 3x
  • május 15-20. heti 4x
  • május 22-június 17. heti 5x
  • június 19-24. heti 6x
  • június 25-szeptember 16. naponta
  • szeptember 17-23. heti 6x
  • szeptember 25-október 7. heti 5x
  • október 9-26. heti 3x

Jön az egész éves üzem?

A Kanadában élő magyarság és az itthoni magyarok körében is nagyon régóta van vágyakozás egy egész éves járatra a két ország között. Ehhez minden eddigieknél közelebb vagyunk, hiszen a Rouge járatok kihasználtsága az egyik legmagasabb a légitársaságok között Ferihegyen. A jó töltöttségre bizonyíték továbbá, az idei naponta közlekedő járatok is. Ezen számok és tények úgy tűnik a döntéshozókat is tárgyalásra bírták, hiszen 2018. január 31-én a Magyar Turizmus Ügynökség igazgatója Máté Kristóf és új észak-amerikai képviselője Sarmon Zsuzsanna, dr. Ódor Bálint nagykövet és Szabó Stefánia főkonzul megbeszélést folytattak az Air Canada vezetőivel a járatbővítés további lehetőségeiről, hogy az utasok az év bármely szakában közvetlenül utazhassanak Toronto és Budapest között közvetlen légijárattal.

A tárgyalások sikeressége így akár azt is eredményezheti, hogy már idén egész éves járat indulhat el.  Reállisnak hetente három járat megmaradása tűnhet a téli időszakban, bár a LOT állandó amerikai járatai miatti verseny akár többet is hozhat.

A téli járat mellett minőségi ugrás lenne az is, melyet a légitársaság az elmúlt években számos sikeres Rouge céállomásán eszközölt, hogy Rouge járatait Air Canada járatra cserélte. Így ezeken a járatokon a géptípus is változott a régebbi 767-es gépről Airbus A330-asra (bár Varsó esetében maradt a 767). 

Fénykép: voyagezrouge

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!