Napi négy járatot is fog kínálni a Finnair Budapesten!

finnair-airplane-flight-airplaneweight1017.jpgA korábban a menetrendben megjelent harmadik naponta közlekedő járatpárja mellé a finn nezmeti légitársaság júniustól már a hét két napján egy negyedik járatpárt is beállított a Helsinki-Budapest útvonalán. A légitársaság ma Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a  budapesti menetrend sűrítés az ázsiai valamit az Észak-amerika felé utazók számára lesz előnyös.

Nem csak napi háromra növeli már április 24-től a budapesti járatainak számát a Finnair, hanem tovább emelve a tétet és a versenyt a Budapesten megjelenő amerikai útvonalakkal, és a közvetlen ázsiai járatok hiányával szemben, június 17-től a vasárnapi, és június 21-től, már a szerdai napokon is négy járatpár fog repülni a magyar főváros és Helsinki között. Ezen járatok esti/éjszakai járatok lesznek, melyeket Airbus A320-as és Embraer 190-es repülőgépek fognak teljesíteni. A légitársaság mindezek mellett a naponta közlekedő harmadik járatpárjának is kitolta a szezonját, hiszen a korábbi augusztus végi időponthoz képest, a harmadik járatpár megmarad egészen a téli menetrendi időszak végéig (október 27-ig).

A csütörtöki 4. járatpár augusztus 9-ig, míg a vasárnapi 4. járatpár augusztus 5-ig fog közlekedni.

Menetrend:

Csütörtök: (helyi idők)

HEL-BUD: 20:15-21:35 FY1269

BUD-HEL: 22:15 - 01:35 FY1270

Vasárnap: (helyi idők)

HEL-BUD: 21:25-22:45 FY1269

BUD-HEL: 23:25-02:45 FY1270

Az új járatokkal akár évi 300 ezer utasa lehet a finn zászlóvivőnek a budapesti viszonylaton (tavaly 170 ezer volt) - írja a Turizmus Online. Mindezek mellett jelentősen rövidítik az átszállási időket a Finnair által üzemeltetett, kiterjedt ázsiai és Észak Amerikai célállomások felé. Így Budapestről könnyen elérhetővé válnak olyan városok, melyek iránt magas utaspotenciál mutatkozik a magyar fővárosban, de közvetlen járat a mai napig nem indult a két város között. Ide tartozik: Bangkok, Szingapúr, Szöul, Shanghaj, Tokió, Hszian, Delhi, és Miami.

A Finnair mindezek mellett partnere a május 5-én induló American Airlines Budapest-Philadelphia járatnak is, hiszen a Oneworld légiszövetség tagjaként a kódja felkerült a budapesti járatra is a British Airways és az Iberia mellett.

A Finnair legutóbbi pénzügyi évét 170,4 millió eurós üzemi eredménnyel zárta. A bevételei 2,561 milliárd eurót tettek ki. Előbbi háromszoros, utóbbi 11%-os növekedés. A járatok kihasználtsága 79,8%-ról 83,3%-ra nőtt egy év alatt. Tavaly 11,9 millió utasuk volt. Ez szerintük 2030-ra 20 millióra nőhet - olvahsató a Turizmus Online cikkében.

 

Fénykép: AviationCV

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!