Ammánba indít járatot Budapestről a Ryanair!

pri_50511529.jpgJordánia fővárosába, Ammánba indít menetrendszerinti járatotokat a 2018/2019-es téli menetrendi időszakban Budapestről a Ryanair ír fapados légitársaság. A Ryanair budapesti útvonala az első ammáni és Jordán útvonala lesz a légitársaságnak, hiszen eddig más Jordán városokba nem indított menetrendszerinti járatokat.

Frissítés: Budapest nem az egyedüli útvonal lesz, hiszen további 13 város lesz elérhető Ammán és Akaba városából, melyek közül az első járatok már idén márciusban elindulnak.

Ammánból induló új járatok: Bologna, Brüsszel, Budapest, Bukarest, Krakkó, Milánó, Paphos, Prága, Vilnius, Varsó.

Akabából induló új járatok: Athén, Köln, Róma, Szófia

A járatok október 28-tól hetente kétszer indulnak majd egészen március végéig. A Budapest-Ammán útvonal lesz a Ryanair 34. célállomása Budapestről, de az átszállások biztosításával, már 47 ország 119 városa érhető már el a magyar fővárosból a légitársaság járataival.

Pontos menetrend egyelőre nem ismert, így a foglalás sem lehetséges még az új járatra.

Jordánia kedvelt nyaralóhely a magyar utazók számára, így nem véletlen, hogy Budapest Airport adatai szerint a két város között éves szinten potenciálisan 27 ezer utas van jelen. Az útvonal már a Malév megszűnése óta a Budapest Airport egyik fontos fehér foltja volt a hálózati térképen. A Ryanair alig egy hónap alatt pedig már a második ilyen "fehér foltra" jelent be járatot, hiszen alig egy hónappal ezelőtt Marseille volt az első bejelentett idei új téli útvonala. Az országba történő belépéshez jelenleg vízum és útlevél is szükséges!

A két város között utoljára a Malév és Royal Jordanian légitársaság repült. A Malév megszűnését követően az országgal csak charter kapcsolat állt fenn, melyet a Travel Service repülőgépei repülnek.

A Wizz Air is megjelenhet a piacon?

A Ryanair mostani bázisnyitása akár lendületet adhat a magyar fapadosnak is, hiszen 2016-ban már tervezte menetrendszerinti járat indítását Budapestről Akabába, ami végül elmaradt, pedig előtte a Jordán turizmusirányítás vezetői jelentették be, hogy a légitársaság akabai járatot tervez indítani.
Forrás: index.hu / Ryanair
Fénykép: metrouk

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!