Az American Airlines-szal együtt érkezik Budapestre az American Airlines Cargo is!

the-service-will-connect-lax-and-hkg.jpgAz American Airlines május 5-ét követő járatnyitásával együtt a légitársaság cargo divíziója is megérkezik Budapestre, melynek köszönhetően jelentősen növekedhet Budapest és az Egyesült Állalmok között szállított légiáru-forgalom ebben az évben.

Az American Airlines a 2018-as évi nyári menetrendi időszakban négy új európai célállomást vesz fel a nemzetközi hálózatba. Ennek eredményeként a légitársaság menetredszerinti járatokat indít Philadelphiából (PHL) Budapestre (BUD), Prágába; Chicagóból Velencébe, és Dallasból Reykjavikba. Az új járatok nem csak az utazók számára könnyítik meg a két ország közötti közlekedést hanem légáru-forgalomban is globális kapcsolatot teremtenek az American Airlines Cargo üzletágának köszönhetően. Így számtalan légi úton szállított áru érkezhet Egyesült Államok vagy azon túli területekről, valamint a magyarországi és a környező országok vállalatainak is lehetősége nyílik az American járataival termékeiket légi úton eljuttatni az USA nagyvárosaiba, vagy azon túl is.

Az American Airlines Cargo sajtóközleményéből kiderül, hogy a magyar piac számos lehetőséget kínál az autóipari, mérnöki és világítási termékek itthonról történő exportjára, valamint az USA északkeleti gyógyszergyárainak importjára is. Magyarország mellett Csehországból is hasonló termékek exportjára számít a légitársaság, mely Boeing 767-300ER típusú repülőgépeit fogja üzemeltetni a budapesti és a prágai útvonalon is. A repülőgépnek közel 114 köbméter kapacitása van egy útra. Az American Airlines új budapesti járata tovább növelheti a budapesti légiáru-forgalmat is, mely az elmúlt év során is rekordot döntött. 

A velencei járatok esetében inkább a divatárukra és napszemüvegekre, míg az izlandi járatoknál haltermékekre és tudományos áruk exportjára számítanak a szakemberek.

Az American a második legnagyobb üzemeltető az Egyesült Államok és Európa közötti légi útvonalakon, melynek köszönhetően hetente 427 járattal 58 város köt össze az amerikai kontinens nagyvárosaival.

"Az európai hálózatunk tavalyi sikeres bővítése után nagyon örülünk annak, hogy 2018-ban még több új városba kínálhatjuk fel  teherfuvarozási szolgáltatásainkat ügyfeleinknek" - mondta Tristan Koch, az American Airlines regionális ügyvezető igazgatója - "Mindig is elkötelezettek voltunk abban, hogy a lehető legszélesebb körben biztosítsuk az ügyfeleink számra a szolgáltatásainak, annak érdekében, hogy a legnagyobb hozzáférési pontot biztosítsuk és a lehető legtöbb célállomás legyen elérhető járatainkkal. E célból az európai tehergépkocsi-hálózatunkat még ezen a nyáron bővítjük, így más offline a célállomásokat is be tudunk kapcsolni növekvő hálózatunkba."

Mik ezek az offline célállomások?

A theloadstar.co.uk megemlítik, hogy az American mostani európai terjeszkedése új utakat nyit a légitársaság cargo üzletágának is, hiszen nem csak a célállomás országának az áruira számítanak, hanem a környező országokéra is, úgy mint a balkáni régió. Ennek köszönhetően Horvátországból és Szlovéniából is tölthetőek lesznek az American Airlines új járatainak rakterei az onnan közúton érkező árukkal.

Fénykép: Breakbull.com

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!