A Wizz Air leépít az Emirates pedig bővít Prágában

Varsóban pedig ismét felmerült az A380-asra váltás

prague-airport.jpgAz alacsony kereslet miatt idén júniustól megszűnik a prágai Wizz bázis, míg az Emirates hamarosan bejelentheti második napi járatát, mely a jövő év során indulhatna el.

Bezár a prágai Wizz Air bázis! Június 13-al jelenleg meglévő kilenc útvonalból csak hármat fog meghagyni a magyar fapados légitársaság, mégpedig London Lutont, Barit és Kutaiszit. A légitársaság a bázisának bezárását az alacsony kereslettel indokolta, de vélhetően a Ryanair aktív terjeszkedése is közrejátszott benne.

"A Wizz Air folyamatosan értékeli meglévő útvonalait és szolgáltatásait, hogy a lehető legalacsonyabb árakat és a legjobb szolgáltatást nyújtsa az Európa egyik legfiatalabb gépflottájával. Gondos mérlegelés után úgy döntöttünk, a nagyobb igényű Wizz Air útvonalakra helyezzük át a kapacitásainkat, "mondta George Michalopoulos, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója a Prague TV-nek.

A Wizz azon vásárlóinak akik az említett időszak után foglaltak alternatív járatokat, vagy a jegyárnak megfelelően 120%-os kártérítést fizet. A prágai bázison eddig dolgozók pedig más Wizz Air bázisokon kapnak lehetőséget, hogy munkájukat tovább folytassák.

Rákapcsol Prágában az Emirates

A most már naponta közlekedő Airbus A380-as járat után, egy második szintén naponta közlekedő esti járatot tervez bevezetni a cseh piacra a dubaji központú Emirates légitársaság - értesült a cseh Forbs magazin.

Az új esti járat várhatóan a jövő év során indulhat el, és az elkövetkező időszakban jelenthetik be hivatalosan is. A járatot a tervek szerint az Emiretes Boeing 777-es típusú repülőgépe fogja teljesíteni.

"Mindent megteszünk, hogy naponta két repülőgépet is Prágában repültessünk, mert a jelenlegi kapacitásaink nem elegendőek" - mondta Bořivoj Trejbal, az Emirates csehországi területi vezetője.

Trejbala szerint: Európa egyik legsikeresebb piacai közé tartozik a Cseh piac, ha az európai adatokat összehasonlítva nézzük meg a járatok költségeit és bevételeit egy adott országra vetítve.

Az Emirates 2009. óta van jelen Prágában. A légitársaság Budapesthez hasonlóan Airbus A330-as repülőgépekkel kezdte meg a működését a prágai repülőtéren, amit a Boeing 777-es gépek, majd 2016. májusától már az Airbus A380-as óriásgépek követtek, köszönhetően a repülőtéren megvalósuló fejlesztéseknek, mely során az óriásgép fogadására alkalmas kapukat építettek. 

A380-as lehet az Emirates varsói járata is?

A lengyel Pasazer oldal információ szerint az Emrates érdekelt, hogy jelenlegi 777-es géppel teljesített járatát a jóval nagyobb Airbus A380-asra cserélje. A témában az oldal a varsói Chopin repülőtér üzemeltetőjét is megkereste, ott azonban presztízs kérdésként kezelték a témát, hiszen a repülőtér üzemeltetőjének jelentős többletköltséget jelentene a repülőgép állandó szinten történő fogadásához szükséges átalakítási munkálatok. A végső döntés pedig az üzemeltető kezében van.

Borítókép: pragueexperience

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!