Budapesten erősít a Finnair!

Új reggeli és késő esti Finnair járat indul a jövő nyáron

airbus_a321-211_finnair_oh-lzc.jpgA már megszokott napi két járatpár mellé egy harmadik reggeli járatot is forgalomba állít a Budapest-Helsinki útvonalán a Finnair. A finn nemzeti légitársaság lépésével a Lufthansa és az Aeroflot után alig egy év alatt egy újabb hagyományos légitársaság erősíti a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a jelenlétét a meglévő járatszámainak növelésével.

Már lehet foglalni a Finnair naponta (április 22-től szombat kivéve minden nap/június elejétől augusztus végéig naponta) közlekedő új harmadik járatpárjára is a Finnair légitársaság honlapján, melyet a tervek szerint április 30-tól indít el a légitársaság. Az új járat késő este érkezik meg Budapestre és másnap a reggeli órákban indul tovább a magyar fővárosból, így e járatának a repülőgépe a budapesti repülőtéren fog éjszakázni. Az aviationtribune.com közlése szerint a Finnair csak szezonálisan, a nyári utazási szezon idejére tervezi bevezetni a harmadik járatát, mely a Helsinkibből induló amerikai járataira kínálna kiváló átszállási lehetőséget.

Az új járat menetrendje:

AY1268 BUD-HEL: 07:40-11:00 (helyi idők)

budhel1.JPG

AY1267 HEL-BUD 22:10-23:40 (helyi idők)

helbud1.JPG

Élesedik a verseny Budapesten az újonnan elinduló közvetlen Transzatlanti járatok miatt!

A finn légitársaság e lépése nem egyedüli, hiszen a LOT és az American Airlines májusban Budapestről induló amerikai járatainak bejelentésére a Lufthansa és az Air France is reagált. Míg a Lufthansa az ötödik és a hatodik napi járatát vezeti be a jobb és rövidebb átszállási kapcsolatok megteremtése érdekében, addig az Air France rendkívül jó árú jegyekkel és úgynevezett "stopover" ajánlatokkal próbál utasokat csábítani amerikai járataira és felvenni a harcot a Budapestről induló új közvetlen járatokkal.

Borítókép: Wikipedia

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!