A Bahama-szigetek még soha nem volt ilyen közel a magyar utazókhoz!

Mosoly, szeretet és lenyűgöző érintetlen környezet vár mindenkit

23515836_2017673964926255_1199768024_n.jpgÚj légi járat indult Frankfurt és a Bahama-szigetek fővárosának számító Nassau között a német szabadidős utakra specializálódott Condor légitársaságnak köszönhetően. Az új járat nem csak a német piacot célozza meg hanem Magyarországról is várja az utazni szándékozókat. Legyen az egy családi, vagy nászutas nyaralás.a Bahama-szigetek ideális kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt az utazók számára, melyről egy workshop keretében mi magunk is megismerkedhettünk.

Izgalmas és igen látványos workshopot tartott ma reggel a Condor légitársaságot itthon képviselő Aviareps és a Bahamai Turisztikai Hivatal Közép európai képviselete. Az esemény aktualitása nem is jöhetett volna jobbkor, mint most hiszen november 6-dikával már hetente egyszer közlekedő, szezonális, non-stop Condor járat köti össze a sziget fővárosát Frankfurt repülőterével. Az új Condor járat azért is különleges,mivel eddig az európai utazók csak a British Airways londoni járatával, vagy USA és Kanada nagyvárosain keresztül tudtak eljutni a szigetre. Így nem csak a német, hanem a Kelet európai régióból, köztük Budapestről is gyorsabban juthatunk el a Bahamákra a hétfői napokon, a Frankfurtból induló 12:30-as járattal, melyre az utasokat Budapestről Frankfurtig a Lufthansa reggel 06:45-kor induló járata szállítja. Kedvező feltétel az is, hogy amennyiben a budapesti járat már tele van, lehetőség nyílik bécsi Austrian, vagy Lufthansa indulással is elérni a csatlakozást. A szigetekre általában kerek egy heteket töltenek el a nyaralók, de a heti egy járat miatt nem kell aggódni, hiszen a jegyünk kombinálható más célállomásokkal is, így kötöttségek nélkül utazhatunk, sőt vízummentesen is, hiszen a magyar állampolgárok számára 2009. óta már nem szükséges vízumot igényelniük az országba történő belépéshez, ha a tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot.

23548294_2017663388260646_1303141652_n.jpg

A menetrend és a budapesti Lufthansa járattal történő csatlakozás

A Frankfurt és Nassau közötti távolságot a Condor légitársaság felújított, szélestörzsű Boeing 767-300ER típusú repülőgépének fedélzetén tehetjük meg, melyen három osztály kategória közül választhatnak az utazók, mégpedig Economy, Premium és Business Class. Minden osztály köztük az Economy is full-service szolgáltatást, valamint ingyenesen feladható poggyászt is biztosít, melynek súlya az Economy osztályon 20, a Premiumon 25, a Business Classon pedig 30 kg lehet.

Na de miért is érdemes ideutaznunk?

bah1.jpg

Talán a legcukibb az, hogy még kis malacokkal is úszkálhatunk Exuma szigetén Fénykép: YouTube

Habár a Bahamákon nyaralni igen drágának mondható, mégis van valami varázsa az itteni környezetnek, nem mellesleg az időjárás is mindig kedvező. A közel 700 kis szigetből álló ország fő közigazgatási központja a Nassau fővárosnak is otthont adó New Providence sziget. Nassau korabeli épületei, piacai autentikus képet adnak, milyen is volt valaha még a gyarmatosítók időszakában a szigetvilág.

atlantis1.jpg

Ugye milyen mesés? Fénykép: Atlantis

A város leginkább az Atlantis nevezetű hoteljéről lehet sokak számára ismert, melyet évekkel ezelőtt egy amerikai milliomos Atlantisz legendájából ihletet merítve megvalósította grandiózus álmát és létrehozott egy fantasztikus szórakoztató központot mely Atlantis World nevet kapta (most már Dubajban is van egy). E vízi paradicsom minden igényt kielégítő, monumentális létesítmény a szórakozás és a kikapcsolódás hihetetlen tárházával. Mint ismeretes a Bahamák leginkább a kikapcsolódásra, pihenésre, valamint nászútra érkező turisták paradicsoma, hiszen számtalan luxus és helyi szálloda áll az utasok rendelkezésére megannyi szolgáltatással, isteni gasztronómiai fogásokkal és fehér homokos tengerparttal. A szigeteken nagy népszerűségnek örvend a búvár turizmus is, hiszen az óceán vize kristálytiszta, valamint számtalan barlang is megtalálható itt. A szórakozást segíti a különböző fesztiválok és ünnepélyek is, valamint a szállodák szabadtéri szórakozóhelyei, ahol kellemes koktélok társaságában élvezhetjük a karibi hangulatot és vissza se vágyunk haza.

Ha a cukiság nem lenne elég itt van videóba is

A Condor légitársaság hazai képviseletét az AVIAREPS Kft. látja el - bővebb információt a légitársaságról itt, a Bahama-szigetekről pedig itt érhetsz el!

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!