Bővít Budapesten az Air Baltic

Újr repülőgéptípus, rövidebb menetidő

cq5dam_web_750_750.jpegBővíti a Budapest és Riga közötti útvonalán az ülőhely kapacitás nagyságát a lett állami tulajdonban lévő fapados, de nemzeti  légitársaság az Air Baltic. Ennek köszönhetően a jelenleg az útvonalon használt turbólégcsavaros repülőgépek helyett a sugárhajtású Bombardier CS300-as repülőgépek kényelmét és gyorsaságát élvezhetjük, mely típusnak az Air Baltic az indító légitársasága. Az új gépnek köszönhetően a két város között a repülési idő is jelentősen lecsökken!

A 2018-as nyári menetrendi időszak kezdetétől, március 28-tól a Baltic meglévő heti három járatának mindegyikét a modern CS300-as repülőgépek fogják teljesíteni. A mostani fejlesztésnek köszönhetően több ülőhelyet fog tudni a piacra dobni a két ország között a légitársaság, hiszen a jelenlegi 76 helyett,145 utas tud majd helyet foglalni a légitársaság legújabb repülőgépeinek fedélzetén (+69 fő/irány). A gépek beállításával a menetrend is megváltozik a nyári szezonban, hiszen a szerdai, csütörtöki és pénteki napokon fog Air Baltic járat Ferihegyre repülni, illetve lerövidül a menetidő is a két város között 2 óra 20 percről 1 óra 55 percre.

Az Air Baltic 2011. május 26-án indította el első járatát Budapestre szintén Bombardier, de Dash-8 Q 400-as típusú turbólégcsavaros repülőgépével - ezen gépek teljesítik a mai napig a budapesti járatokat. A légitársaság a mai napig az egyetlen, aki közvetlen, menetrendszerinti légijárattal köti össze a Baltikumot Magyarországgal. Ez azonban az elkövetkező időkben lehet változhat, hiszen Tallin és Vilnius városa szerepel a repülőtér kiszolgálatlan útvonalainak listáján, így előfordulhat hogy esetleg a Wizz Air, Ryanair, vagy a Nordica rárepülhet ezen útvonalak valamelyikére a közeljövőben.

ab300.PNG

Az első Baltic CS300-as március 28-án landol Budapesten

A Baltic flottájában jelenleg 7 darab CS300-as repülőgép teljesít aktív szolgálatot, de további 13 darab érkezik még a későbbiekben a társasághoz.

A Swiss után Budapesten az Air Baltic lesz a második üzemeltetője a Bombardier CSeries szériájának.

Bemutatkozik a Baltic CS300-as repülőgépe

Fénykép: Bombardier

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!