A délnyugat-kínai régióba indulhat hamarosan légijárat Budapestről

flight-mealsichuan.jpgHa a tárgyalások sikeresek Peking után hamarosan újabb kínai város válik közvetlen légijárattal elérhetővé Budapestről.

A 2017. október 16-17. között a Makaón megrendezett Global Tourism Economy Forum (GTEF) díszvendége Magyarország koordinálása mellett a 16 közép- és kelet-európai ország volt jelen. A magyar delegáció tagjai között ott volt a Budapest Airport vezérigazgatója Jost Lammers is. A Fórum során több üzleti találkozóra is sor került, annak érdekében hogy országunk tovább színesítse, fejlessze távol-keleti turisztikai és gazdasági kapcsolatait. A tárgyalások alapján reális esély mutatkozik arra, hogy a délnyugat-kínai régiót és Magyarországot a jövőben közvetlen légijárat kapcsolja össze, ami a térségben élő közel 200 millió, a kínai átlagnál jobb anyagi helyzetű utazó elérése miatt is fontos- olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóközleményben. 

Ha sikeresek lesznek a tárgyalások akkor délnyugat-kínai régió öt tartományának valamelyik nagy városába indulhat hamarosan közvetlen légijárat Budapestről. Az esély adott hiszen a két ország közötti légügyi egyezmény módosításával már bármelyik kínai légitársaság indíthat járatot Budapestre. Hogy mely városok jöhetnek ebben a régióban szóba? - Chongqing, Chengdu, esetleg Guiyang, és Kunming városa.

A V4 régióban Prága már rendelkezik közvetlen járattal Chengdu városából, hiszen a Sichuan Airlines hetente két járattal köti össze a két várost Airbus A330-as repülőgépeit használva. Ha Chengdu városából Budapestre indulna járat akkor üzemeltetőként merülhet fel az Air China, a Sichuan Airlines esetleg a China Eastern légitársaság. Chonqqing esetében az Air China esetleg a Hainan Airlines jöhet szóba, mint potenciális üzemeltető, bár a kettő közül csak a Hainan rendelkezik csak egyetlen európai járattal, mégpedig Róma városába. Kunming esetén szintén a China Eastern, míg Guiyangnál a China Southern Airlines tűnhet reális üzemeltetőnek.

A délnyugat-kínai régió mellett a közeljövőben nagy a valószínűsége, hogy Shanghaj és Budapest között is megindulhat a légiforgalom.

Fénykép: ibtimes

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!