Bukarestbe és Zágrába indít járatokat az Air Canada Rouge

air-canada-rouge-begins-rolling-out-high-speed-internet-service-678x381.jpgBudapest, Prága és Varsó után Bukarest városába nyit új menetrendszerinti járatokat az Air Canada szabadidős légitársaságának számító leányvállalata az Air Canada Rouge. A kanadai légitársaság a többi várostól eltérően nem egy, hanem rögtön két útvonalon köti össze Montreal és Torontó városát a román fővárossal. Hosszú idő után ez lesz az első alkalom, hogy menetrendszerinti szélestörzsű repülőgéppel teljesített transzatlanti járat fog közlekedni Bukarest Henri Coandă nemzetközi repülőterére.

Az Air Canada ma jelentett be legújabb Rouge járatait melyek célállomásai között Lisszabon, Zágráb és Porto mellett a romániai főváros Bukarest neve is felbukkant nagy meglepetésre. Az új szezonális Rouge járatok viszont nem csak Torontót fogják hetente két járatpárral összekötni, hanem Montreal városát is, ahová szintén két járatot indít az Air Canada. Az első Torontó-Bukarest járat június 23-án száll fel, és egészen október 6-ig fog közlekedni, míg a Montreal-Bukarest első járata június 7-én, az utolsó pedig október 4-én száll fel Montrealból.A járatokat Budapesthez hasonlóan a légitársaság "veterán" Boeing 767-300ER típusú repülőgépei fogják teljesíteni.

Az Air Canada bukaresti megjelenésével hosszú idő után létesül újból közvetlen légijárat az Észak-amerikai kontinens és Románia között. Útóljára 2009-ben az amerikai Delta Airlines kínált közvetlen járatot New York JFK és Bukarest között, melyet 215 férőhelyes Boeing 767-300-as repülőgépeivel tejesített. Habár a Henri Coandă repülőtér éves utasforgalma a tavalyi évben átlépte a 10 millió főt, a repülőtér mindmáig nem rendelkezett hosszútávú járatokkal. Az elmúlt években felmerültek sajtóhírek azzal kapcsolatban, hogy a román kormány szeretné Peking és Bukarest közötti légijárat elindítását ez nem történt meg. Az elmúlt hónapokban olyan hírek is napvilágot láttak román légiközlekedéssel foglalkozó oldalon, miszerint Románia nemzeti légitársasága a TAROM hosszútávú repülőgépek beszerzését tervezi, hogy járatokat indítson Ázsia és Észak-Amerika felé. Ezen opció azért is lenne érdekes, hiszen a légitársaság jelenleg is hatalmas adóssággal és csökkenő utasszámmal küzd, köszönhetően a román piacon nagyobb számban jelen lévő fapados légicégeknek, akik a piac jóval nagyobb részét birtokolják, mint a TAROM.

Zágrábot is beveszi a ROUGE!

2018. június 2. és október 6. között heti négy járattal köti össze Torontó és Zágráb városát a légitársaság, ezzel a Rouge belép az eddig csak a versenytársa a szintén kanadai Air Transat monopol piacára, aki heti két járattal, és szintén szezonálisan van jelen a Torontó-Zágráb útvonalon. A zágrábi Rouge járatnyitás azért lehet érdekes, mivel a Transat budapesti kivonulásában közrejátszott az is hogy erősítse zágrábi jelenlétét, hiszen itthon jelentős versenytársat jelentett neki az Air Canada megjelenése. A Transatnak eddig bejött a zágrábi járatnyitás, hiszen a jelentős számú horvát diszapóra és a kanadai utazók magas száma miatt a kezdeti heti egy járatát idén már kettőre növelte és a jövő évi szezonban is két járatpárral tervez jelen lenni.

Budapesten is jó lenen egy Montreal-i járat

Mindemellett az is érdekes hazai vonatkozásban, hogy az Air Canada Rouge itthon nem repült rá a Montreal-i útvonalra, holott a budapesti megjelenését megelőző évben a korábbi versenytársa az Air Transat repülte. Hogy van-e esély rá? Nem tudni, de minden bizonnyal nagyon jól mehet a Budapest és Torontó közötti járatuk, hiszen a jövő évtől a légitársaság minden eddiginél korábban, már április 6-án elindítja és június 25-től pedig napi járatra futtatja fel. Viszont ha ilyen jól megy a budapesti járat sokakban felveti az ismétlődő kérdést, hogy várható-e egész éves üzem, ami sok kinn és itthon élő magyar számára könnyítené meg az ünnepek valamint a téli szünet alatti rokonlátogatást, de nem mellesleg a turizmusra és a két ország közötti kereskedelemre is pozitívan hatna.

Fénykép: canadify

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!