Szingapúr-Budapest járat megteremtésén dolgozhat a kormány

Jöhet a Scoot?

scoot1.jpgReális esély mutatkozik egy Budapest és Szingapúr városa között közlekedő légijárat létrejöttére. A magyar kormány kész elindítani a tárgyalásokat az ország nemzeti légitársaságának számító Singapore Airlines-szal - olvasható a sonline.hu weboldalán. A légügyi megállapodás már megvan így akár az is lehet hogy pár év múlva a Singapore Airlines, vagy a leányvállalatának számító fapados Scoot légitársaság indíthat közvetlen járatot Budapestre. Bár ezen kettőből az utóbbi tűnik inkább esélyesnek.

A Szingapúri-magyar üzleti fórum után Szijjártó Péter a Magyarország és Szingapúr közötti kormányközi megállapodások részleteiről nyilatkozott. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: tavaly 630 millió dollárnyi kereskedelmi forgalmat bonyolított le Magyarország és Szingapúr, a most kötött megállapodásokkal pedig a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok tovább bővülhetnek.

Szijjártó Péter kitért a légügyi együttműködési egyezményre is, amellyel megteremtették a jogi alapját, hogy adott esetben közvetlen légi járat köthesse össze a két országot, erről a kérdésről a jövőben konzultálni fognak a Singapore Airlines-szal.

A Scootban látni esélyt egy járatindításra

Iparági információk szerint a Singapore Airliens leányvállalataként, a közép és hosszútávú fapados járatok üzemeltetésére alapított Scoot légitársaság lehet érdekelt egy budapesti járatindításban, hiszen növekedési tervei között szerepel a jelenleg meglévő egyetlen európai járata (Athén) mellett, további európai városokba történő járatindítás. Mindemellett a héten megjelent Budapest Airport sajtóközleményből az is kiderül. hogy a budapesti repülőtér nyitott abban, hogy hosszútávú fapados járatokat üzemeltető légitársaságokat is vonzzon Budapestre - "Úgy látjuk, hogy a fokozatosan teret hódító, hosszútávú diszkont járatok piacát is érdemes megcélozni, ezen a téren még további kihasználatlan potenciált látunk a magyar fővárosban.” - nyilatkozta Jost Lammers a Budapest Airport Vezérigazgatója.

Az első "fecske" talán már a jövő év során megérkezhet a Thai Air Asia X színeiben, hiszen a légitársaság a mai napig nem tett le arról a tervéről, hogy Prágába, Varsóba és Budapestre menetrendszerinti járatokat indítson Bangkok városából, mely jelenleg Budapesthez legközelebb csak Bécsből érhető el menetrendszerinti járattal.

A Scoot légitársaság központja a világ legjobb repülőterének számító szingapúri Changi Nemzetközi Repülőtéren található. Hosszútávú flottáját modern Boeing 787-es Dreamliner (9-es és 10-es változatok) repülőgépek alkotják. A Scoot idén nyáron indította el első európai járatát Athén városába, de a légitársaság olyan további útvonalakkal rendelkezik Szingapúrból, mint Bangkok, Dhaka. Sydney, Perth, Manila, Melbourne, Kuala Lumpor és Hanoi.

Ilyen a Scoot-al repülni

Borítókép: tripadvisor

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!